Az elengedés ‘Végtelen egyszerű’

Ha azt kéred, hogy meséljek az egyik kedvenc könyvemről, a választás számomra végtelen egyszerű. Mert ez a könyv a ‘A Végtelen egyszerű’. Az első pillanattól rengeteget kaptam tőle.Olyan szerencsés vagyok, hogy már ‘kézirat korában’ olvashattam, s ha már a szerző (aki korábban a természetgyógyász iskolában a tanárom volt) megtisztelt a bizalmával, nem lehetett csak úgy átfutni rajta. Úgy éreztem, tartozom annyival, hogy szóról szóra, betűről betűre mindent értsek. Még azt is, amit nem akartam. Akkor még nem. A részek, melyekben a betegségek lelki okai voltak összegezve, szembesítettek egy rakás félelmemmel. És akkor az elengedés még szóba sem került…

16142528_10202740261303476_6443065968765601774_n

A betegségek lelki okai fájnak

Akkoriban én is számtalan nyűgöt produkáltam magamnak. Azt hiszem, a könyvet olvasva döbbentem rá, hogy a sok ‘itt fáj, ott fáj’ egyik oka az, hogy legalább foglalkoznak velem. Mert lehet, hogy azt mondod, eleged van az orvosokból, utálsz járni, meg akarsz gyógyulni. Valójában pedig figyelmet, törődést lopsz magadnak. Mert ha csak pár percre is, de úgy érzed, számítasz. Legalább annak a fehér köpenyes valakinek. De a betegségek lelki okai nem ellenségek. Barátok, akikkel ha az ember leül elbeszélgetni, sok mindent megtudhat saját magáról, a saját igényeiről.

Az elengedés… pocsék egy dolog

És ezt tényleg nem tudom másképp mondani. Sem írni. Mert mindenki azt mondja ‘engedd el’. Engedj el egy szerelmet, egy dédelgetett tervet, egy eltávozó szerettedet, de senki nem mondja meg azt, hogyan. ‘A Végtelen Egyszerű’-t olvasva rájössz, nem véletlenül. Nincs általános recept. Akárcsak a betegségek lelki okai, az elengedés is személyre szabott. És bizony Te vagy az a személy, akinek meg kell dolgoznia érte. Ki kell dolgoznod magadból a fájdalmakat, hiányokat, amik először egy vákumot okoznak, ami még rosszabb érzés. Mondom, hogy pocsék egy dolog. De ez van. Annak, hogy valóban JÓL legyél, az egyik legjobb módja az önismeret.

A megértés ‘Végtelen egyszerű’

Ebben a könyvben az (is) a jó, hogy nem kell atomtudósnak lenned hozzá, hogy megértsd. A szerző a saját világába, életébe is beenged, a saját példáin keresztül érteti meg veled a világegyetem összefüggéseit. Legyen bár benne szó pszichológiáról, kvantumfizikáról vagy anatómiáról, érteni fogod a lényeget. A betegségek lelki okai… már nem csak egy elvont fogalom lesz, ahogy az elengedés, és az összes többi sem.

Az üzenet

Úgy döntöttem, hogy kis irományom végéhez felütöm magát a könyvet, és azt a pár sort adom át neked, ahol épp kinyílik. Megtettem. Ez szól most neked, nekünk:

“ Kívül keresed a boldogságot, kívülről várod a szeretetet. Ami Te magad vagy. Tenmagad vagy, ahogy régen mondták. Ezen a szinten megérted, hogy egyetlen feladatod van, ami egyben egyetlen vágyad is, amióta Világ a Világ:
Ismerd meg Tenmagad. Ismerd meg Is-ten magad.
Az önismeret maga a spiritualitás”

Vas Maya Forrás http://kvantumiskola.hu/

További érdekes hírek Ezoteria Extra (Facebook csoport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük