10 pont, amiről megismerszik egy valódi spiri

Na, ne szlengeskedjük el a dolgot, a spiri alatt a spirituális embert értem, nem pedig azt, aki drogot hozza. Vagy csak egyedül nekem hangzik úgy, mint egy sötét ügyletekbe bonyolódó futár lenne? Szóval, spuri tovább olvasni a cikket, amelyből kiderül számodra, hogy milyen spirinek lenni, mik a jellemzői! Közben azt is lecsekkolhatod, hogy te mennyire vagy spuri… spiri.

 

 

 

1. A spiri ugyanolyan ember, mint a többi

Kezdjük az alappal. A spirituális ember ugyanolyan vérző-lélegző emberi lény, mint a többi. Gondolkodásmódban, illetve szellemi szinten térnek el a többi emberhez képest, de faji szempontból ugyanolyan ember. Aki azt mondja, hogy ő egy isten spiri, arra érdemes ferde szemmel nézni, ugyanis ott befigyel egy kis egó-baj.

2. A spiri, mindig kilóg a sorból

Mint mondottam, ugyanolyan ember. De pont az említett gondolkodásmódja és eltérő szellemi szintje miatt lóg ki a sorból, illetve tűnik ki az átlagból. Már csak azért is, mert sokan szeretnek szimbólumos ékszert hordani, vagy keleties stílusban öltözködni. Általában spirit már a megjelenése is elárulja.

Egyes spirik amúgy is szeretik hangsúlyozni, hogy ők spirik, míg mások nem. Mert egyesek bátram hangoztatják, hogy azok, vagy legalábbis felmerik vállalni, nem törődve azzal, hogy esetleg ők lesznek a munkahelyük flúgosai. Mások viszont megtartják maguknak spiriségüket és csak akkor beszélnek róla, ha kérdezik.  És egyikkel sincs baj.

. A spiri mindig fejlődni akar

Mindegy milyen az a spiri, de az biztos, hogy fejlődni akar. Tudatosan. Tudatosan törekszik arra, hogy jobb ember váljék belőle, megszabaduljon az igazán rossz szokásaitól, amelyek hátráltatják. Törekszik önmagának megismerésére és rejtett képességeinek felszínre hozatalára majd azok megerősítésére. A spiri szeretné magasabb szintre emelni a tudatát, a rezgésszintjét, és nem csak lelkét, de testét is ápolja, mert tudja, hogy a mind a kettő ugyanolyan fontos.

 

 

5. A spirinek mindig van célja

 

A spirik nem éppen azok az emberek, akik csak úgy lógnak a levegőben, hogy majd lesz, ami lesz. Mindig találnak maguknak célokat. Persze a nagyon átszellemült, mélyen spirik szeretnek küldetést választani maguknak – vagy követik azt, amit az égiek mértek rájuk – és ők aszerint élnek. Másoknak segítenek, gyógyítanak, csodákat tesznek.

Míg más spirik kisebb célokat tűznek ki maguknak. Fejlődni, megismerni önmagukat, beteljesíteni vágyaikat, álmaikat.

És minden cél ugyanolyan értékes!

 

 

6. Nem minden spiri akar világot menteni

Nincs abban semmi kivetnivaló, ha nem akar mindenki hős lenni, másokat megmenteni vagy jót tenni a világban. Igaz, a spirik többsége valamilyen szinten igenis törekszik arra, hogy akár kicsit akár nagyot, de hozzátegyen a világ szebbé és jóvá tételének.

Ugyanakkor vannak maguknak való spirik, akik csak a saját életüket szeretnék jobbá tenni. Önzőség lenne? Nem hiszem. Legfeljebb őt nem kell megmenteni.

 

 

7. Még néha a spirik is árthatnak

 

Attól még, hogy valaki spiri az nem egyenlő azzal, hogy maga a megtestesült jóság és szeretet. Igen, sokan törekednek erre. De nem mindig jön össze, illetve vannak időnként „szünetek”. Ez nem azt jelenti, hogy fúúú, akkor „az” egy gonosz spiri. Csak ember. De még a „nagyok” és az istenek elveszítették időnként a fejüket. Vagyis bocsánatos „bűn” az, ha egy alapvetően spiri rosszat kíván annak, aki mondjuk állatokat öl kedvtelésből. De az is ugyanolyan bocsánatos, ha elkapja azt, aki bántotta a gyerekét vagy tönkre tette az autóját. Attól még hogy valaki spiri, nem vak és nem vagyunk jézusok, hogy mosolyogjunk azokra, akik keresztre feszítenek. Egy szó, mint száz, időnként is a spiriből is előtörhet a sötétség és használhatja arra hatalmát, megszerzett erejét, hogy revansot vegyen. Utána úgyis elszámol magával, ahogy tud. Nem szép dolog az önbíráskodás, de ha talál rá egy jó okot és az égiek sem gáncsolják ki (max utána megbüntetik, ha akarják), akkor úgyis megteszi, amit meg akar. Elvégre, ez is kell ahhoz, hogy fejlődjünk.

 

8. A spiri tud élni is

 

Szerintem lehet valaki úgyis baromi nagy, tehetséges és erős spiri, hogy hétvégente bever egy sört, vagy elmegy a barátaival szórakozni vagy hetente vesz magának egy szép új ruhát. Nincs ezzel semmi baj. Mert attól még lehetünk spirituálisak, hogy nem élünk szent életet. Azt hagyjuk meg a szenteknek. Nem kell feltétlenül aszketikus életmódot élni ahhoz, hogy szellemi nagyságra tegyünk szert. Most ezért vagy megkövez a spiri társadalom, vagy nem.

De persze, vannak spirik, akiket az nemesít, hogy nem elvonultan élnek a világtól, kerülik a káros, egészségtelen életmódot, csak azt veszik meg, ami létszükség és a minimumon élnek. Megbecsülés és tisztelet jár nekik is, hiszen okkal döntöttek így, és talán nekik tényleg ez a legjobb.

Csupán azt mondom, az se probléma, ha nem mindenki akar tibeti jógi lenni egy barlangban, hanem megéli az életét.

 

 

9. A spiri egyszerre lehet mini Buddha és haragos Jézus

Egy spiri lehet türelmes, békés, végtelenül optimista és pozitív. Mint egy mini Buddha. De semmi gond azzal, ha néha elgurul a gyógyszerre és elrohassza a fügefát, mint haragos Jézus. Attól még spiri marad a spiri, hogy néha kijön a Buddha állapotból és mérges lesz, depis, rosszkedvű vagy haragos. Egy részt azért sem baj, mert ember és ha csak nem ő ténylegesen Buddha nagyon is normális, ha néha kijön a sodrából. Másfelől ezek mutatják meg a hibáit, gyengeségeit, miben kell még fejlődnie és változtatnia. Ha jó úton halad, úgyis egyre kevesebbszer fut bele ilyenbe.

 

 

10. A spiri tudatosan élnek és bölcsek

A spirik tudatosan élnek, nem csak úgy napról majd napra, hogy majd lesz valami. Odafigyelnek önmagukra, ki jobban- ki kevéssé a környezetére. De minden tettüket meg tudják magyarázni, szinte semmit sem tesznek ok nélkül. A lehető legtöbbet próbálják meg kihozni az életükből, nem ragadnak le a rossz kapcsolatoknál, vagy azoknál, amik már nem szolgálják. Mint ahogy nem félnek a változástól sem, mert tudják, hogy az élet része, mindennek haladnia kell előre… mert vannak olyan bölcsek, hogy ezt és sok minden más egyebet belássanak.

 

ABOUT THE AUTHOR

Wadolowska Balogh Orsolya

Online szabadúszó újságíró, novella- és regényíró, súlyosan grafomán hajlamokkal, megrögzött könyv és társasgyűjtő, filmes-képregényes geek és macskabolond, aki irodalmi babérokra pályázik. Nem utolsó sorban pedig a spirituális témák iránt elhivatott író, az Árkádia Magazin alapítója és főszerkesztője.

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

ROVATOK

KÖVESS MINKET

TWEET-EK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.