A szabadság hétvégéje: Nap-Vénusz-Plútó hármasa aktiválódik!

A szabadság hetéhez érkeztünk! A Nap – Vénusz – Plútó hármasa ugyanis a hét második felében a szabadság princípiumával, az Uránusszal kerül kapcsolatba. Legintenzívebben 13-án, és 14-én érezhető ez az aspektus. Érdemes tehát röviden átgondolnunk a szabadság fogalmát.

A hétköznapokban sokan gondolják úgy, hogy a szabadságunk függ a regnáló hatalomtól, a főnökünktől, a társunktól, és persze a külső körülményektől is. Ebben persze lehet némi igazság, de az igazi szabadság eléréséhez szükséges először belső vizsgálatot tartani, ugyanis rengeteg olyan gondolat lakik a tudatunkban, akik belülről bomlasztják szabadságunk törékeny rendszerét.

Amikor úgy véljük, hogy nekünk nincs zenei érzékünk, a matekhoz bénák vagyunk, a kismaratoni táv lefutása is számunkra kivitelezhetetlen, a portugál nyelv igeidői megugorhatatlan nehézséget jelentenek, vállalkozásba bele se kezdek, mert abba úgyis belebuknék, és így tovább, és így tovább, mindenki folytathatja (sajnos) a sort…

De… de ne folytassuk a sort, hanem szüntessük meg! Érdemes tudatosítani magunkban azokat a gondolati automatizmusainkat, melyekkel igen sikeresen korlátozzuk magunkat egy csomó mindenben, lényegében a szabadságunkban.
A felismert önkorlátozó gondolatainkat gyűjtsük egy csokorba, majd bármelyik nap imaidőpontjában egyszerűen engedjük el őket, hiszen most az elengedésnek kedveznek igazán ezek az időintervallumok.

Semmi nem tud minket jobban korlátozni, mint a saját önkorlátozó gondolataink, de semmi sem tehet minket szabadabbá, mint azok a gondolatok, melyekkel megengedjük magunknak a tudást, az egészséget, a boldogságot, és ezt a sort már érdemes folytatni!

Furcsa, de az egyébként örömöt adó érdeklődési körünk is korlátoz minket a szabadságunkban. Gondoljunk csak bele abba, hogy mennyi minden érdekel minket, (s ezekkel mennyi időt töltünk) de ezek a dolgok még így is csupán egy csepp a létezés óceánjában, ahhoz képest, hogy mindezeken túl mennyi minden van még…

A gondolataink az érdeklődési témáink által kiépített utakon járnak, és szinte csak ezeken az utakon. Így bizony nem beszélhetünk a szellem szabadságáról. Ezért mondom azt, hogy döntsük le a korlátokat! Az érdeklődési körünk által sunyi módon kiépített korlátokat végre döntsük le, és nyissunk olyan területek felé, amelyek eddig egyáltalán nem érdekeltek minket. Azt vesszük majd észre, hogy új dimenziók nyílnak szellemünk végtelent befogadó horizontján, s ezzel új lehetőségek is jelentkeznek a sorsunkban, hiszen az új témák felfrissítik az energia – rendszerünket, az auránkat, s így azok már képesek oly dolgok behívására, bevonzására, amelyekről eddig álmodni sem mertünk.

Szóval eljött az ideje annak, hogy elinduljunk egy szabadabb, teljesebb élet felé. A létezés végtelen számú csodái már alig várják, hogy önmagukkal megajándékozhassanak minket, mi pedig a saját világunkkal gazdagíthatjuk őket. Ez az igazi „biznisz”!
Az Uránusz azért a szabadság princípiuma, mert szimbolizálja azt a képességet, mellyel ledöntjük a korlátokat. Az igazi korlátok mindig belül vannak, de a csillagokkal és a bolygókkal együttműködő ember számára már ezek lassan (gyorsan  ) okafogyottakká válnak. Azt hiszem, hogy ez az esztendő igazán sokat ígérően, sőt jól kezdődik.

Forrás Paksi Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.