2018. Február 3-án indult a Yang Föld kutya éve, általános előrejelzése

Budapesti idő szerint 2018. február 3-án, 22:29-kor indul a kínai asztrológia új éve, mely magával hozza azokat a szükségszerű változásokat életünk különböző területein, amelyek már nem tűrnek több halogatást.

 

Vizsgázni fogunk mindannyian, a téma a felelősségvállalás, a koncentráció, a kitartás lesz. Arra, hogy kinek melyik területen jött el az idő a szükséges átalakulásra, az egyéni képlet adja meg a választ. Az biztos, hogy az idei évben mindenkinek a saját kezébe kell vennie élete irányítását, fel kell nőnie azokhoz a feladatokhoz, amelyekkel eddig ilyen-olyan okból nem szívesen foglalkozott, de már nem tolhatja annak elintézését más(ok)ra. Eljött annak a kozmikus ideje, hogy kiálljunk magunkért, megtanuljuk képviselni a saját vágyainkat, érzéseinket. Ám ahhoz, hogy ezeket sikeresen képviseljük környezetünkkel szemben, természetes, hogy előbb a legfontosabb annak felismerése, annak megfogalmazása legalább önmagunk számára, hogy vajon mi is az, amit igazán akarunk?

 

Amit mi akarunk, és nem a társadalom, a társaink elvárása, nyomása miatt gondoljuk fontosnak? Mi az, ami ott lapul bennünk ma még csak tervként, vágyként? Amennyiben ennek kiderítése egyedül nem megy, segítségül hívhatunk mindenféle önismereti módszereket, tanácsadókat, keressünk tanfolyamokat, amelyekre a lelkünk rezonál. A konkrét tervek, célok lefektetése, és azokért való kitartó cselekvés a sikerünk kulcsa, azzal alapozhatjuk most meg a jövőnket. Közben zárjuk ki a külvilágot, ne fecséreljük el energiánkat, figyelmünket lényegtelen, ám annál fontosabbnak tűnő cselekvésekre, hírekre! A befelé figyelés, az önmagunkkal való egységbe kerülés, amolyan belső megerősödés a feladatunk a Kutya évében, a szűk környezetünkben megtalálni illetve megteremteni a harmóniát, békét, biztonságot.


TIGRIS

Mozgalmas évre számíthat a Tigris jegy szülöttje, ami megjelenhet akár költözés, akár hosszabb távú utazás formájában. Gondolataiban felbukkanhatnak az élet értelmét feszegető kérdések, a miértekre keresett válaszok, ha jeleket vár egyes történésekkel kapcsolatosan, most azok is érkezhetnek. Talán pont ennek a belső munkának köszönhetően is számíthat arra, hogy otthonában, családi körében és munkahelyén is nagy mozgásvágya ellenére nyugodtabban, kellemesebben érzi magát. Stabilitását, határozottságát a külvilág is észreveszi, úgy értékelik, hogy most érdemes megfogadni a tanácsait, inspirálóan hat embertársaira. A Tigris egyedül is boldogul, nem feltétlenül szorul mások segítségére, elintézi ügyes bajos dolgait, ebben az évben azonban egyre több ember jelenik meg körülötte, akikkel érdemes összefognia, együttműködnie a közös siker érdekében. Szeretteit illetően nagyfokú óvó, védő ösztönnel rendelkezik. Idén ügyeljen arra, hogy irántuk való ragaszkodásból olyasmit ne vállaljon be, amit önszántából nem tenne meg, vagy nem tölti el örömmel! Összességében egy kellemes évre számíthat olyan pozitív fordulatokkal az otthon, család, munka területein, melyek lehet, hogy utólag nyernek értelmet.

 


NYÚL

Az elmúlt év izgalmai után a Nyúl szülöttre egy visszafogottabb év vár, ahol a hangsúlyt most még inkább képességei fejlesztésére helyezheti. Kreativitása szinte szárnyakat kap, érdemes élnie az ihletett pillanatokkal. A kedves, diplomatikus, kompromisszum kész Nyúl a Kutya évében mély benyomást gyakorol másokra, előadói képességével, meggyőző erejével nagy hatást érhet el, az emberek most szinte isszák szavait. Mások inspirálásán túl fontos számára az önvizsgálat, önfejlesztés, tanulás is, akár képzések formájában, akár autodidakta módon. Élete szinte minden területén számíthat új lehetőségekre az év során, amelyeket elsősorban társulások formájában tud a legkedvezőbb módon a saját javára fordítani. Amennyiben a Nyúl havában született, akkor különösen április, július és november körül legyen résen, nem kizárt, hogy valamilyen kreatív, emberekkel kapcsolatos munkalehetőség adódik az Ön számára.


SÁRKÁNY

Nem fognak unatkozni a Sárkány jegyűek idén, mozgalmas életük lesz! A Sors segít rendbe tenni a kapcsolataikat, vagy szükség esetén továbblépni belőle, és a munkahelyen is megmutathatják magukat, a hihetetlen munkabírásukat. Ehhez segítséget nyújtanak a jó ráérzései, intuíciói. Sokan közülük beülnek az iskolapadba okosodni, úgy érzik eljött az idő a fejlődésre, de lehet, hogy egy munkahelyi előléptetés miatt kell átvedleniük tanulóvá. A Sárkány jegy szülöttei hajlamosak a halogatásra, mindent alaposan megrágnak, megfontolnak, mielőtt lépnének. Higgadtságukat idén a körülmények erősen próbára teszik, ezért elképzelhető, hogy olyan változásokra szánják el magukat, amikkel igencsak meglepik környezetüket. Figyeljenek arra, hogy ne rombolják le maguk körül azt, amiért eddig keményen megdolgoztak! A Sárkány szülöttek elszántságból vizsgáznak idén. Akármiben is gondolkodnak hosszabb távon, érdemes energiát fektetniük bele. Kitartásukkal bármit elérnek, amit szeretnének, és abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy mindehhez nincs most szükségük mások támogatására.


KÍGYÓ

A Kígyó jegy szülöttje érzékenyebbé válik mások és a saját problémáira is ebben az évben. Nagyon empatikus és segítőkész időszakot élhet meg, két dologra érdemes figyelnie evvel kapcsolatosan. Egyrészt: magára vehet olyan rajta kívül álló gondokat is, melyeket nem tud megoldani, de fokozott érzékenysége miatt ez belső vívódást okozhat számára. Kommunikációs félreértések is felmerülhetnek, elsősorban karrierrel, hivatalos szervekkel, emberekkel kapcsolatosan, melyek során félreértheti mások szavait, vagy őt érthetik félre. Másrészt különösen augusztusban, feltételezett problémákat gyárthat saját magának, olyasmit, ami a valóságban nem, csak a fejében létezik újra és újra felmerülő gondolatok formájában. Az általa nyújtott segítségért ne várjon viszonzást, mert az csalódással járhat. Biztos lehet abban, hogy az önzetlen segítség visszatér az életébe, de nem feltétlenül ugyanattól az embertől, akinek segítő jobbját nyújtotta. Próbáljon sportolni, sétálni, kirándulni minél többet, a mozgás most kifejezetten jót fog tenni! Ebben az évben fokozottan ügyeljen ígéretei megtartására, ellenkező esetben hamarosan az Önnek tett ígéreteket sem tartja be a külvilág.

Oldal 1 Oldal 2 Oldal 3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.