Gyógyító öröm péntekre: Mihály Arkangyal

védelem; méltányosság; igazságosság; tekintély; hatalom; szembesít a kozmikus-isteni törvényekkel; szétválasztás; megváltás; bizalom Istenben és az isteni egységben, az isteni egységre irányuló szellemi törekvés; a valódi béke megtalálása és megtapasztalása

Ha ezt a kártyát húztuk, a kérdésünknek arra kell irányulnia, hogy az életünk mely területein adjuk át a hatalmat másoknak, és engedjük, hogy kihasználjanak, vagy milyen egyéb függőségek korlátozzák a szabadságunkat. Ne felejtsük, hogy ez a kérdés nem az emberek meg- vagy elítéléséről szól. Azt kell felismernünk, hogy életünk mely területein távolodtunk el önmagunktól és a kozmikus egységtől túl nagyra nőtt egónk vagy lelki gyengeségünk miatt.

Miért szükséges, hogy a létezés különféle tükröket tartson elénk? Ez a kártya azt kérdezi: “Milyen úton jársz? Megmásíthatatlannak fogadod el a félelmeidet ahelyett, hogy szembenéznél velük?”

Néha elkerülhetetlenül meg kell szabadulnunk bizonyos régi, külső és belső beidegződésektől és ez fájdalommal jár.
Ha sikerül bensőnkben leválasztanunk énünknek nem a lényegünkhöz tartozó részeit, akkor a külső kényszerektől is megszabadulunk, így a tekintélyelvű személyeknek sem lesz többé hatalmuk fölöttünk. Ezután majd tiszteletben tartják a határainkat, és megtartják a kellő távolságot. Az ego ólomnehézsége lehullik rólunk, mint egy régi, nedves köpeny, ami immár nem tud lehúzni minket.

Forrás: dudus.hu