Október 9., ÚJHOLD: Új kezdetek, elindulások

Október 9-én hajnalban, napkeltekor a Hold a Nap fölé érkezik az ekliptika 196. fokánál, ami asztrológiailag a Mérleg jegyében van. A csillagos égbolt valóságos fényeinél azonban „látható”, hogy ez az Újhold a Virgo (Szűz) csillagkép „előrelépő lábánál” következik be. Mivel a Hold van felül, ezért ezen a reggelen az érzelmek, a megérzések, megálmodások segítik a megoldást, a megoldásokat az életünkben.

Az Újhold mindig a kezdeteket, az elindulásokat segíti. A keddi délelőtt hozza el az idejét annak, hogy közelebb kerüljünk a céljainkhoz, de ehhez most ténylegesen is lépést, lépéseket kell tenni itt a földön, ahogyan az égen is „ezt teszi” az előrelépő, vándorló Szűz csillagkép.
A női energiák kiteljesedésének, a nőiség teljesebb megélésének is ekkor jön el az ideje, mert most a női Hold a férfias Nap felett vándorol az égen, valamint mindez abban a Szűz csillagzatban történik, amit az ősi Egyiptomban Íziszként tiszteltek, de az antikvitásban a görögök is a Föld anyaistennőt, Démétért látták benne.

Újholdkor kicsit jobban látjuk a lelkünket, világosabban értjük, érezzük az ösztöneink működését, így bármely dologban induljunk is el, teljesebbet, jobbat, nagyszerűbbet tudunk elérni, megvalósítani, mint egyébként. Szóval én azt mondom, hogy „NO KEC-MEC!” (a Plútóval is megvalósító aspektusban van a Nap – Hold együttállás!) tegyük meg, ami a szívünkben van! Paksi Zoltán Asztrozófus