Tippek Karácsonyi filmekre – Top 10 – kíváncsi vagy melyek ezek?

Összeállítottam top 10 karácsonyi filmek listáját, természetesen ez szubjektív —- 🙂 de talán ötletet adhat ünnepekre, 1-2 embernek, akkor már megérte összeállítani ezt a cikket. 🙂

Top 10 karácsonyi film lista, ahogy én látom, én szemüvegemen keresztül.

A Grincs

Egy aprócska hópihében, a havas táj rejtekében bújik meg Kifalva, a pisze orrú Kik birodalma. A Kik kedvenc ünnepe a Karácsony, lázasan készülődnek hát a Szentséges Éjre. Az utcák és a házak díszben állnak, mindenki ajándékokért rohangál. A kis Cindy nem érti, minek ez a nagy felhajtás.

Ám van valaki, aki ferde szemmel nézi a nagy nyüzsgést. Elég a nevét kimondani, és máris a hideg futkos minden Ki hátán. Fenn lakik a közeli Kobak-hegyen, a barlangjában, ki nem állhatja a Karácsonyt. Ő a GRINCS! A kis Cindy azonban nem hisz a Grincsről szóló legendáknak, és azt akarja, hogy a rettegett zöld mumust válasszák meg Kifalva Karácsonyi Mókamajszterének. Felkerekedik hát, hogy ő maga adja át a meghívót a mogorva, morc manónak…

Kacajra fakaszt, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, felszabadítja a szellemet, túlkapásokat eredményez, kockázatra késztet, mámorító, izgalmas, meghökkentő, váratlan, kellemetlen, felfoghatatlan, bárdolatlan, páratlan. A szerelem tényleg körülvesz minket. Az új, agglegény miniszterelnöktől kezdve, aki azonnal belezúg a személyzet egyik üdítően valóságos tagjába, amint belépett a Downing Street 10-b – , az íróig, aki Dél-Franciaországba menekül újfent összetört szívét ápolgatni, és szerelemre lel egy tóban. A jómódú férjes asszonytól, aki arra gyanakszik, hogy a férje félrelép – az újdonsült menyasszonyig, aki férje legjobb barátjának távolságtartását érti félre.

Polar Expressz

A fiú aludni sem tud az izgalomtól. Másnap karácsony és a Mikulásnak nemsokára le kell majd csúsznia a kéményen, hogy elhozza az ajándékokat. A fiú kételkedik, nem hiszi, hogy ez megtörténhet, még magában a Mikulás létezésében sem hisz. Hirtelen hatalmas dübörgés hallatszik, és egy vonat tűnik fel a gyerekszoba ablaka előtt. A fiú kiszalad, és a nagy bajuszú kalauz az Északi-sarkra invitálja: az utazás célja a Mikulás főhadiszállása. A gyerek tétovázik, aztán mégis felugrik a vonatra.

Karácsonyi ének
Egy animációs film Charles Dickens legendás történetéről, a Karácsonyi énekről.

Csoda New Yorkban /Miracle on 34th Street, 1994/

Susan Walkert (Mara Wilson), a hatéves kislányt nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy fura alak, Kriss Kringle (Richard Attenborough), aki mindent a feje tetejére állít, azt mondja magáról, ő a Mikulás. Krisst bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek állítja magát. A kedélyes öregúr segítségével Susan, és vele együtt sokan mások ráébrednek a Karácsony ünnepének valódi értelmére.

Jégvarázs /Frozen, 2013/
A szívtelen jégkirálynő Elsa által, Anna és nővére elátkozva él. Ha azt akarják, hogy az átok elmúljon róluk, akkor egy hosszú és veszélyes utat kell végigjárniuk. Az úton Anna kíséretében egy hegymászó és egy hóember is társ lesz. A valaha volt legtöbb bevételt generáló karácsonyi film!

Kelekótya karácsony /Christmas with the Kranks, 2004/

Luther Kranknek (Tim Allen) tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.

Carry on Christmas (Folytassa karácsonykor)

Magyarországra valamiért nem jutottak el a Folytassa franchise tévéfilmjei. Pedig ebben is akadnak gyöngyszemek. A Folytassa sorozat készítői összesen három karácsonyi különkiadást forgattak. Ebből a legelső szintén a dickensi történetet dolgozza fel. Scrooge szerepében Sidney Jamest láthatjuk. Itt azonban a Karácsonyi ének csupán kerettörténet. Megelevenednek Dr. Frank N. Stein és inasa, Dracula ügyetlenkedései, és Csipkerózsika meséje is.

Kiskarácsony mindenáron
A dilis és mindig túlpörgő Buddy elhatározza, hogy megfosztja békés szomszédját a karácsony koronázatlan királya címtől, ezért teleaggatja házát színes izzókkal, melyek fénye még az űrből is látszik. A két szomszéd karácsony előtti párbaja egyre őrültebb fordulatokat vesz, az pedig csak még elvetemültebb harcra sarkallja őket, hogy kétségbeesett feleségeik meg a gyerekek eközben mind jobban összebarátkoznak. Nesze nektek boldog karácsony!
Télapu
Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, és miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzelj csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a rénszarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat!

Ha van kedvetek folytatni a kommentfalon, szívesen veszem karácsonyi film ötleteket ….. Köszönöm – EE.
>

Gyűjts pontokat és válts be őket értékes ajándékokra! | Pontszerzési lehetőségek | Választható ajándékok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük