Mi a Boldog Párkapcsolat titka?

Kapcsolatban, családban élni – azt hiszem mindenki erre vágyik, mindenkit ez vezérel hosszú távon. A férfiaknak természetesen benne van az ösztön is az utódnemzésre, s aztán a fészek összetartására, a nőknek pedig szintén alapösztöne a családalapítás.

Bár szerintem, és ez lehet, hogy az én kissé szemét véleményem, igazából a családalapítás után a fészek megtartása már nem minden nőnek szerepel az alapprogramjában. Hisz nekünk igazából csak az utód létrejöttéhez kell feltétlenül a másik nem, míg a férfiaknak az utód felneveléséhez is nagyban szükségük van a nőkre.

Na de ebbe most ne menjünk bele. Vegyük alapfelállásnak azt, hogy mindenki a családra, a társas kapcsolat kialakítására és megtartására törekszik! Mert ugye, nem elég, ha megvan az a fránya kapcsolat, meg is kell tartani. Méghozzá lehetőleg úgy, hogy az élhető, építő, pozitív kapcsolat legyen egy, öt, tíz vagy akár húsz év múlva is.

De vajon mi a hosszú, boldog kapcsolatok titka? Mik a trükkök, amiket bevetve nekünk is esélyünk van megélni a 25. évfordulót, méghozzá úgy, hogy csókot váltunk, és nem agyonütjük egymást?

Íme néhány hasznosítható szabály:

Bizalom

Szeretem a páromat. Nincsenek titkaink egymás előtt. Legalábbis semmi lényegeset nem titkolok magamról, arról, miket teszek, miket gondolok, mi történt velem, a környezetemben, mi a véleményem, milyen volt az életem régen és milyen most. A közös életünk egyik szilárd tartóeleme az, hogy a múltunk hibáit, kisebb és nagyobb stikliket is tudjuk egymásról, s az, hogy így bízunk egymásban, szoros köteléket fon közénk. Persze a csip-csup buta kis titkokat, pl egy sikamlós álmot valakivel nem kötök az orrára. Ennyi azonban belefér, sőt kell is. De a hosszú kapcsolat egyik fő alkotóeleme mindenképp a mély bizalom.

Önállóság

A férfiak agya teljesen máshogy forog, mint a miénk. Míg mi nők szeretjük a problémáinkat kibeszélni és tanácsot kérni, addig a férfiak magukban, magukkal beszélnek meg mindent. Nem kell őket piszkálni, abajgatni, nem kell nekik tanácsot adni. Csak ha kérik! Ez is nagyon fontos szabály.

Háttérország

Támogatni viszont nagyon is kell őket. A háttérből. Az ambícióikat, az álmaikat. A sikeres férfi háta mögött mindig áll egy nő, aki segít. De a háta mögött, sosem az előtérben. Talán azt már nem bírná el az egójuk. Vagy ki tudja. Mindenesetre a hosszú kapcsolat egyik titka a támogatás, segítségnyújtás egymás felé.

Szerepek

A mai nők nagyon önállóak, ambíciózusak, sikeresek, megállnak a saját lábukon az élet minden területén. Azonban néha nem árt, ha megengedjük a párunknak, hogy ő legyen a hős megmentő, a páncélos lovagaki a hölgy segítségére siet. Itt megint befigyel a képbe a férfiegó. Nekik érezni kell, hogy igenis ők a férfiak! Akikre nagy szükség van. S bizony a nőknek sem árt, ha eszükbe jut, hogy van a közelükben egy férfi. Így lesz minden egyensúlyban, s ez jó alap a hosszú sikeres együttéléshez.

Kell egy csók – minden nap!

Kell az intimitás két egymáshoz tartozó ember között, de a szexre, valljuk be, nincs minden áldott nap lehetőség. Azonban egy csókra időt kell szakítani!

Beszéd

Az élet nem mese. Ne is ezt várd, mert akkor keményen csalódni fogsz. Néha megtörténhetnek apró csodák: virággal vár a ház előtt, gyertyafényes vacsora, meglepetés. Azonban a nagy általánosság a szürke hétköznapokból, koszos alsókból, apró bosszúságokból, rohanásból, futó találkozásokból, gyors beszélgetésekből áll. Így ha szeretnél valamit, azt mondani kell. Nem célozgatni, mert, mint tudjuk, azt a hapsik nem értik, hanem konkrétan kimondani. Beszélgetni, hogy ne maradjanak apró tüskék amik félreértésekből adódhatnak.

És végül még egy fontos titok: legyen saját életed! A kapcsolaton belül is. 

A hosszú párkapcsolat sok munkával igenis megvalósítható. Természetesen ingyen ezt sem adják, mint semmi mást sem a világon. De megéri küzdeni érte.

Facebook https://www.facebook.com/EzoteriaExtra/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük