Szerelmes idézetek gyűjteménye, nemcsak Valentin Napra: Tedd szebbé a pillanatot!

A Valentin nap sok esetben ‘üzleti fogás’, de nem kell drága ajándékokra gondolni, ha meglepnéd párodat, elég üvegcse, vagy illatos fahéj illatú doboz, egy-egy szépen megfogalmazott idézet, vagy saját gondolat, megvan a varázslat, és meglepetés. A kapcsolat kicsit mágikus, varázslatról is kell, h szóljon. Nem egyhangú virágcsokrokról és üres hangulatú vacsorákról. A kedvesség, a türelem, pozitív értelmű figyelem, is egy ajándék párunknak, nemcsak ezen a napon. A szeretet és szerelem fogalma nem egy naphoz kötött. Vannak hagyományok és évfordulók, és vannak meghitt pillanatok, de ezek nem pénzhez kötöttek, hanem sokkal inkább adott jelenhez, pillanathoz, a Most-hoz.

A legnagyobb tanítónk mindig a szerelmünk és társunk. Hiszem megtanítja a feltétel nélküli szeretet, mellettünk van örömben és bánatban. Ez megfizetetlen kincs, ezért ajándékozz de szívből ne agyból tedd. Egy meghitt üzenet, egy forró ölelés adott pillanatban sokkal értékesebb mint vagyont érő aranynyaklánc, vagy méreg drága parfüm. Tedd szebbé a pillanatot – Ezoteria Extra

https://www.facebook.com/EzoteriaExtra/

7 idézet Tőlem Neked:

Táncolj velem, szép vagy,
mint egy bíbor hegedű,
forgass túl a pánikon,
mert félek egyedül,
legyek én az olajág,
mit röptödben hordasz,
forgass, szerelem, forgass.
Forgass, szerelem, forgass.

Leonard Cohen

Szerető társakként óvatosan egyensúlyozunk egy kifeszített kötélen. Amikor a kétség és a félelem szele kezd fújni, ha pánikba esünk és megragadjuk egymást, vagy hirtelen elfordulunk egymástól, hogy menedéket keressünk, a kötél még jobban kileng, és még inkább egyensúlyunkat veszítjük. Ahhoz, hogy a kötélen maradjunk, együtt kell mozdulnunk, és reagálnunk kell egymás érzelmeire. Ha összekapcsolódunk, kiegyensúlyozzuk egymást. Újra érzelmi egyensúlyba kerülhetünk.

Sue Johnson

 

“Kedvesem, hidd nekem el, hogy se a földön, se az égen,
se szívünk szomjas rengetegében
nincs csodatévőbb, szebb hatalom,
nagyobb Erő,
mint egy aszályt elűző nagy nyári eső,
s egy frissen zuhogó, suhogó
szép szerelem!”

 

A szerelemhez több kell… nem elég a szép szem, a varázslatos mosoly, a simogató hang. (…) De még a finom lélek, a szerető szív sem. (…) A szerelemhez nem elég. A szerelemhez több kell. Te kellesz. Csitáry-Hock Tamás

 

“Mától tudni fogom, hogy nem vagyok haszontalan, van értelme annak, hogy létezem. Azért születtem a világra, hogy neked segítsek, ne csak szeresselek, vigyázzak is rád, a társad legyek, a szeretőd, az őrangyalod. Szoríts magadhoz, hallgasd meg a száddal, a szívem neked dobog.”

A szerelem olyan, mint a folyó, állandó mozgásban van. Magában a mozgásban rejlik a folyó élete. Ha egyszer megáll, mozdulatlan dolog lesz belőle; akkor már nem folyó többé….a szerelem sosem lehet teljes, de ez benne a csodálatos, ezáltal marad élő örökké. És mindig azt fogod érezni, hogy az összhang nem tökéletes. Ez is természetes, mert amikor két ember találkozik, két különböző világ találkozik. Ha azt várod, hogy tökéletesen összeilljenek, akkor a lehetetlent várod, és az csalódást fog okozni. Legjobb esetben akad néhány pillanat – néhány ritka pillanat -, amikor minden összhangban van. Így kell lennie. Minden erőddel dolgozz azon, hogy létrejöjjön ez az összhang, de mindig állj készen, ha nem sikerül tökéletesen. És ne nyugtalankodj miatta, különben egyre inkább kiesel a ritmusból. Csupán akkor jön el, ha nem nyugtalankodsz miatta. Csupán akkor történik meg, ha nem izgulsz miatta, amikor még csak nem is reméled – váratlanul toppan eléd.
Osho

Szeretettel Ezoteria Extra