2019. augusztus 19-21.: Megfontoltság

2019. augusztus 19-21.: Megfontoltság

Hold a Kos jegyében – Tűz elem – Termés – Fehérjék – kis jang

Ezekben a napokban nyugtalanság, türelmetlenség és fejfájás gyötörhet. Kapcsolatainkban legyünk óvatosak: csak akkor menjünk bele a konfliktushelyzetekbe, ha már lenyugodtunk. És ehhez most lehet, hogy az se elég, hogy 20-ig elszámolunk. Ha kell, akkor inkább aludjunk egyet, mielőtt olyasmit mondanánk, amit később megbánunk. Lépjünk kicsit hátrébb! Adjunk időt és teret, hogy megfontoljuk a dolgokat, tisztába jöjjünk az érzéseinkkel, felmérjük a döntési lehetőségek következményeit…

Adjunk lehetőséget, hogy megtaláljuk a mindenkinek jó megoldást és tiszta fejjel álljunk neki a megbeszélésnek! A bennünk jelentkező nyugtalanságot érdemes mozgással levezetni (séta, futás, aerobic, biciklizés, tai-chi… vagy bármi, amit szívesen csinálsz). Ezekben a napokban többet tornáztassuk a szemünket, és kevesebbet terheljük tv és egyéb kütyük kijelzőjével ;); ha mégse tudjuk ez utóbbiakat elkerülni, akkor legalább óránként takarjuk le tenyereinkkel mindkét szemet, hadd pihenjenek pár percig. Szemünket erősíthetjük naponta 2-szer 1 dl répalé + 1 kk méz keverékének fogyasztásával.

A kos hatással van a fejre, az arcra, az agyra, a szemre, az orra és az életerőre. Igyekezzünk minél több C-vitamint és béta-karotint juttatni szervezetünkbe. Érdemes kerülni a koffeint, cukrot és félkész ételeket, ezzel talán megelőzhetjük a fejfájást is. Fogyasszunk inkább zöld teát, ill. friss gyümölcsökből, vagy zöldségekből készített turmixot, vagy préselt levet.
Alvás előtt igyunk egy csésze citromfű teát, mely megnyugtat.
Most érdemes begyűjteni az érett paradicsomot, paprikát és más természöldséget, illetve a búzaféléket! Kedvez az idő a feldolgozásnak, befőzésnek.
A fogorvosi kezelést halasszuk máskorra! (Mert se a Kos, se a rákövetkező Bika jegyében járó Hold nem kedvez neki).

FEHÉRJE
A húsokon, tejtermékeken, tojáson kívül fehérjeforrások még:
köles, halak, gomba, hüvelyesek (pl. borsó, lencse, bab), csonthéjasok (pl. dió, mogyoró, mandula, szezám mag, napraforgó mag), tofu.

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés…

Szeretnél személyre szabott jóslásokat kapni ingyen?
A gombra kattintva feliratkozhatsz
Comments are closed.
X