2020. január 24. – Újhold+Kínai holdújév: Korlátokból való kitörés

Újhold a Bak csillagkép fejénél

A 2020-as év első Újholdja születik meg 2020. január 24-én pénteken az esti órákban, ami egyben a kínai Holdújévet is jelenti, vagyis a kínai asztrológia szerint az Újév kezdete. Az Újhold eleve születés, amiben most van egy másik igen erős és kivételes energia, hiszen a kínaiak a tavasz kezdetét is ünneplik ekkor, ami az új élet elindulásának pillanata. Vagyis itt most valóban születik valami új. És nem is akármi, ez az Újhold felvezetése a 2020-as év irányt adó energiájának, ugyanis az Újhold a Bak feje csillagaiban áll fel, 1 fokos orbiszban a Sas csillagkép Altair csillagával. És a Sas ereje idén nagyon nagyon hangsúlyos, aminek majd a téli napfordulón lesz igazán jelentősége, de az év során többször is felvillan ereje. A Sas a magyarok turul madara, aki már felfelé száll a karma kereke felett a Tejút, az isteni magasságok felé, vagyis kiemel. És mint már többször volt róla szó, a mag ereje van ébredezőben. Ez az Újhold tehát ehhez ad kezdő löketet.

Az Újholdba érkezés előtt mind a Nap és Hold is együtt áll az Altair csillaggal és egyben egy kvadrát fényszöget alkotnak az Uránusszal. A Nap ezt a mai napon, január 23-án 7:54-kor tette, a Hold majd holnap, január 24-én 19:34-kor, hogy innen érkezzen meg a Naphoz 22:41-kor és egyesüljön vele már a Bak feje csillagainál. Közben a Hold még Szaturnusszal és Plútóval is lejt egy táncot 24-én hajnali órákban, miközben a Merkúr is belép a Vízöntő csillagaiba.

Tehát a mai és holnapi napok (január 23-24.) valami új elindításának kedvez. Ami lehet böjt, egy tisztítókúra, vagy egy olyan dolog elindítása, amire már régóta vágysz, vagy csinálj meg valami olyat, amire eddig nem voltál hajlandó. A lényeg, hogy ez a két nap, abszolút tökéletes a korlátokból való kitörésre, vagy akár valami csoda megélésére. És minél inkább át tudod adni magad ennek az energiának, annál könnyebben fogsz tudni majd valóban kiemelkedni, mikor a Sasmadár valóban felszáll. Most itt a lehetőséged felülni a hátára, hogy elinduljon veled a magasságokba. Ne feledjük, a Szaturnusz és Plútó még a Nyilasban vannak, aki a fény elindításának energiája, az Uránusz pedig a Kos fejénél, ami az új kör, új dimenizók felé való lépés ereje. Hatalmas erő van tehát ebben a két napban, figyeld magad, figyeld minek mondasz igent, mit mersz kipróbálni, hogy mered átlépni a saját falaidat, hol jön szembe valami csoda, és annak át tudod-e adni magad. Ha engeded, nagyon magasra repít majd a Sasmadár.

A Bak feje csillagai pedig azonnal hozzáteszik a tudatosodást, a megértést. Nemcsak elkezdődik, tudod is merre haladsz vele, egyszerre megérted mi született meg benned, hova indulsz el vele és mik hozzá a lépések.

Valóban hatalmas erő van születőben. Tóth Gabriella Csillagtenger

X