Heti előrejelzés (május 6-12.): Múlttal való szembesülés

Kiemelten termékeny hét elé nézünk, több szempontból is.

Hétfőn a késő esti órákban a Merkúr átlép a kényelmes, földies, megfontolt, ráérős, termékeny Bika állatövi jegyébe. A gondolkodásunk, kommunikációnk, mindenféle cseretevékenység, ügyintézés a következő két hétben az elmúlt hetekhez képest lelassul, a földi élvezetek, fizikai dolgok, megjelenések (test, fizikai táplálék, egészség, szórakozás, szépség, termékenység, biztonság stb.) felé irányul, az elméletek helyett a konkrét megvalósítás, anyagba való ültetés lehetőségeinek a keresésére fókuszál. Csillagképi szempontból hétfőn még együtt áll a Merkúr a Halak csillagkép legfényesebb csillagával, ami az elmélyülésre, átgondolásra épülő összegzést, egy eddigi folyamat lezárását kéri tőlünk. Keddtől csütörtökig áll együtt az Uránusszal, ez pedig a gondolkodásunk megújítását, teljesen más nézőpontokból való megközelítésmódot tesz lehetővé és jó is, ha élünk ezzel. Ez a hatás már hétfőn és még pénteken is érződhet, de szerdán lesz a csúcspontja. Az

Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, kettőjük találkozása a gondolkodást, az értelmet, a megértést, a kommunikációt pörgeti fel, igen magas fokra. Ezért megtörténhet, hogy ezekben a napokban, különösen a hét közepén a szokottnál erőteljesebb sugallataink, ötleteink, gondolataink, álmaink lehetnek, érdemes az ezekben rejlő üzenetekre különösen figyelni. De lehet, hogy minden látszólagos ok nélkül nyugtalanabbak, idegesebbek leszünk, ha igen, akkor érdemes mélyebbre menni és ezek okát megkeresni, tudatosítani. (Mert biztos, hogy van, csak más szinten, máshol kell keresni.) Ugyanakkor nagyon kedvező napok ezek az előrelátásnak, a jövő átgondolásának, terveink megvalósításának (legalábbis elkezdéséhez), hiszen a Merkúr és az Uránusz a Kos Tejútra néző szeménél találkozik. Erre már hétfőn is érdemes jobban figyelni, amikor az összegzés és a lezárás történik. Ha tudjuk, hogy hová szeretnénk eljutni, akkor azt is jobban látjuk, hogy mi az, amit ehhez már le kellene bontanunk, be kellene fejeznünk. Hétfőn ennek átgondolását segíti még a Hold is, aki beér a Hyádok csillaghalmazba, a Bika “fejébe”, a termékeny gondolkodás helyére, így az érzelmeink, a belső megéléseink is a gondolkodás, megértés szolgálatába állíthatóak.


Kiemeli ezeknek a napoknak a jelentőségét és intenzitását, hogy a Vénusz a Szaturnusszal és a Plútóval is megvalósító (quadrát) kapcsolatba kerül, és ezáltal újra összekapcsolódik az a két bolygó, aki a 2020-as évben a főszerepet játssza. Mivel ezek a hatások az egyidejűség miatt összeadódnak a fentebb említett Uránusz-Merkúr kapcsolattal, vagyis az előrelátással és a jövőtervezéssel, ezért legyünk különösen tudatosak arra, hogy mit teremtünk ezen a héten. A Vénusz a biztonság, termékenység (belső), harmónia, egyensúly, kapcsolatok, szépség bolygója (ő uralja a Merkúrt és az Uránuszt) és a Szaturnusszal valamint a Plútóval kapcsolatba kerülve ezeken a területeken számíthatunk valamilyen elmélyülésre, határhoz érkezésre, esetleg megmérettetésre, szembesítésre, értékeink felülvizsgálatára, változtatásra késztető helyzetre. A Vénusz a visszaúszó hal fonalától kapcsolódik a két bolygóhoz, megtörténhet, hogy valamilyen múltbeli helyzet következményeivel most szembesülünk, vagy múltból visszatérő, ismétlődő történet, személy (akár szerelem) késztet az önmagunkkal való szembenézésre és lépések megtételére. Különösen fontos most a türelem, megfontoltság, felelősségvállalás, a feladatainkra való koncentrálás, lépésről lépésre való építkezés, haladás.

Csillagjelek – Csillagutak
X