Karma szerepe: Kiegyenlítődésre törekvő

A karma minden pillanatban, minden időben a kiegyenlítésre törekszik. Nem marad semmi sem kiegyenlítetlenül. A karma és a bevállalt feladatok viszont nem mindegy milyen mértékben és milyen minőséggel egyenlítődnek ki.
A fény, a megértés, az elfogadás a legnagyobb gyógyír a karma valódi és “egészséges” kiegyenlítésére. A megélt, átélt tapasztalásaink által leszünk többek. Az életeink során összeszedett tudás segít minket egy magasabb nézőpontból szemlélni mindent. Minden mozzanatot, minden tudatos vagy tudattalannak tűnő eseményt mely hatással van a létezésünkre.
A karma kiegyenlítése tehát egy magasabb nézőpontból történő szeretet cselekvés. Egy tiszta elfogadás a tapasztalás végtelen Útját tekintve melyben mindenki ugyanannyit ér. Ne bánts másokat hanem segíts másokon ebben a végtelen fejlődésben ha te már tudatosabb vagy a jelen életedben … A karma egyfajta megírt forgatókönyvek összessége mely viszont csak rajtunk múlik,hogy hogyan olvasunk e sorok között és miként alakítjuk a benne lévő személyes történeteinket. Átírhatjuk a fejezeteket és cserélhetjük annak szereplőit is. Szerethetünk vagy bánthatunk bármely életünkben, bármely kapcsolatunkban, bármely helyzetünkben. A döntés minden pillanatban megadatik számunkra. A döntés mely meghatározó minden szempontból a jövőnket tekintve. A jövőnket mely ebben az életünkben vár ránk illetve a következő létformáinkat, életeinket melyek mélységeket és magasságokat is hozhatnak számunkra e döntéseink következményeiként…
Szeretettel: Tóth István

X