Május 5-Június 6: Kígyó Hava, lelki kisimulás

MÁJUS 5-én VASÁRNAP ESTE LÉPÜNK A KÍGYÓ HAVÁBA

A jelenlegi időjárást elnézve ez még hihetetlen, de ezzel kezdetét veszi a kínai öt elem tana szerinti nyár. A következő három hónapot alapvetően a tűz elem uralja, amely mostanra elegendő erőre kapott a tavasz fa elemétől.
Természetesen a világunkat átható energiák összhatását kell szemlélni, így valószínűleg érzékelhető lesz a víz elem jelenléte is, amely majd némileg visszafogja a tűz erejét. Talán kicsit hűvösebb lesz az idő az ilyenkor megszokottnál, és esni is többször fog. Nem csoda, hiszen a Disznó évében járunk, amely jang-víz töltésű, ebben kellene a nyár tüzének fellobbannia. Ez a visszafogottság az életünkre is hasonlóan hat: ha kevesebb a napsütés, jobban hajlunk a melankóliára, ha esik az eső, bezáródunk a négy fal közé, aktivitásunk visszafogottabb lesz. Az extrovertált energiákkal bíró nyár ellenére is többet foglalkozunk majd belső ügyeinkkel, és többször elgondolkodunk mélyen az élet nagy kérdéseiről.
Ugyanakkor érezhetően felszabadulunk az áprilisi Föld-Sárkány hónap súlyos energiái alól, és a megnyugvásé, lelki kisimulásé lesz a főszerep. Dolgainkban lassú, de biztos előrelépés lesz tapasztalható, így legyünk türelmesek és derűlátóak, és az apró eredményeknek is örüljünk.
Jó energiákat kapunk minden fajta rendezkedéshez, rendszerezéshez, rendrakáshoz, legyen az a lakásunk, gardróbunk, vagy akár a számítógépünk mappái. Nem kell mindezt magadra erőltetni, hiszen jönni fog az „ihlet”, egyszerűen kedvet kapsz, és magad is csodálkozol majd, milyen könnyedén találja meg minden régóta kallódó dolog a maga helyét. Jó érzés lesz, hogy végre átlátsz mindent, tudod, mi hol van, és egyáltalán: mi mindened van, amiről már régen megfeledkeztél, pedig milyen hasznos.
Előtérbe kerülnek a nyugodt, békés programok, kikapcsolódás, pihenés, wellness. Ne erőltessük most a rohanást, hagyjuk inkább a dolgokat a maguk tempójában haladni. Lassuljunk mi is együtt a kellemes jin-föld energiákkal, fogadjuk el a gondoskodást.

🔸LESKELŐDŐ MÉRGESKÍGYÓK 🔎
Sajnos a hónapinduláskor létrejön néhány kellemetlenebb elemi kombináció, amelyek kihívásokat hoznak magukkal.
A tűz és víz ütközésének köszönhetően hajlamunk lehet majd az aggodalmaskodásra, mindenhol problémát látunk, és kétségbeesünk, holott ezt leginkább mi magunk kreáljuk elmebeli hozzáállásunkkal. Emlékezz erre, ha elkap az aggodalom, és próbáld ki azonnal, hogy máshogy tekintesz az adott dologra. Nem nevezed úgy, hogy „probléma”, csak valami, ami ott van, legalábbis úgy tűnik, hogy ott van. Ha nehéz a belső áthangolás, akkor egyszerűen fordítsd el róla a figyelmed, keress az életedben megnyugtató, szép dolgokat, és meditálgass rajtuk egészen addig, amíg meg nem feledkezel teljesen az aggasztó motívumról. Bármi volt is az, a legtöbb esetben magától rendeződni fog, hiszen valójában nem is létezett. Te találtad ki, te kreáltál belőle gondot.

„Ha ahelyett, hogy a szituáció ellenében reagálnál, inkább egyesülsz vele, akkor a megoldás felbukkan magából a helyzetből.”
~ Eckhart Tolle

Emberi kapcsolatainkban is kialakulhat némi gubanc, ha nem vagyunk elég tudatosak, és hagyjuk magunkat behúzni a csőbe. Jobb, ha az elemi ütközések üzenetét megismerve előre felkészülünk a kihívásokra, így elkerülhetjük a megszokott rossz reakciónkat, és a nehezítés ellenére minden csodásan sülhet el. Bármi is történjék „odakint”, igazából minden bennünk dől el.
Tehát ha májusban, a Kígyó havában valami olyasmi történne veled, hogy úgy érzed, elárultak, ne engedd, hogy lehúzzanak az ezzel kapcsolatos rossz érzések, a harag a másik iránt. Még ha valóban meg is történik, hogy valaki megszegi neked tett ígéretét, az elvárás mindig bennünk van – és ezzel egyedül nekünk van dolgunk, a saját jól felfogott érdekünkben. Semmi hatalmunk nincs afölött, amit egy másik ember tesz, vagy mond – még ha ígéret, fogadalom kötné is őt, bizony megszegheti, hiszen valójában mindannyian szabad lények vagyunk. Természetesen nem szép dolog ilyet tenni, de ha már megtörténik, semmit sem tehetsz. Az viszont egyáltalán nem mindegy, te hogyan reagálsz, milyen érzelmeket engedsz eluralkodni magadon. Ezt a részét már te kreálod, nem foghatod senkire. A legjobb, ha elmeditálgatsz most ezen a témán, és a lelkedben megadod mindenkinek azt az égi szabadságot, amit a teljes létezés nyújt minden emberi lény számára. Ha nincs benned elvárás, nem tud mélyen szíven ütni senki árulása.
Természetesen akár te is lehetsz az, aki megszeg valamilyen ígéretet, és talán még nyomós okod is van rá, hiszen megváltozhattak a körülmények. Nem szép dolog megszegni egy ígértet, igaz? De neked nyomós indokod van rá, amit a másiknak meg kellene értenie. Kommunikálj mindent a lehető legtisztábban ezzel kapcsolatban, mondd el, mi minden változott azóta, amik lehetetlenné tették, hogy az ígéretedhez hű maradhass, és a többit bízd rá, egyebet nem tehetsz. A lelkiismeret furdalás egy olyan érzés, aminek semmi értelme nincs, csak lehúz, megmérgez. Vállald az utad, az érzéseid, maradj mindig szeretetteljes és ne neheztelj se magadra, se a külvilágra. Ha így teszel, a környezeted is sokkal megértőbb lesz veled szemben. A hónap során jelenlévő erős jin-föld elem hatalmas segítségünkre lesz mindebben, hiszen felerősíti elfogadásunkat, toleranciánkat, és beleérző képességünket.

Június 6-án új energiák érkeznek majd a Fém-Ló jegyében.
Forrás: Padma Analyzing

X