2021-12-01

12 hónapra 1-1 tanítói idézet: Havi Bölcsességek

Minden hónapra egy-egy bölcselet

1. Január

“A csodák mindig halkan zörgetnek ajtódon. Ha azt mondod, csak a szél zúg odakint, kavics koccant az üveghez, vagy néhány száraz falevél rezzent a földön, ha ülve maradsz, a csoda kívül reked.
Te nem nyitottál ajtót neki.”

2. Február

“Tudod mit gyűjts? Jó embereket. Magad mellé. Magad köré. Akik bíznak benned és akikben te is bízol. Akik jók veled. Akik őszinték. Akiknek fontos vagy. És akik bármi történik is az életedben, kitartanak melletted. Mert szeretnek. Mert hisznek benned. És mert tudják milyen a lelked.”

3. Március

“Nincs annál erőteljesebb, radikálisabb és lélegzetelállítóbb módon gyönyörű, mint az a nő, aki úgy dönt, hogy újraépíti az életét napról napra. Nem számít, hogy hány darabból kell összerakni, vagy hogy mennyi hibát vétett útközben, de eljön a nap, amikor újra teljes pompájában fog ragyogni.”

4. Április

“Könnyű 15 barátot találni egy év alatt. De meg is tudni tartani egy barátot legalább 15 évig, na az valóban különleges!”

5. Május

“Nagyon nagy szükségünk van időnként arra, hogy ne gondoljuk túl a dolgokat. Egyszerűen csak legyünk és higgyünk abban, hogy minden a javunkra fog formálódni.”

6. Június

“Olyan nagy pazarlás, hogy az emberek manapság túl sok időt töltenek azzal, hogy a képernyőt vagy a tv-t bámulják, ahelyett, hogy koccintanának, örömködnének, vagy csak táncolnának önfeledten a hold alatt. Elfelejtünk élni.”

7. Július

“Szeretem azokat az embereket, akik megállnak megcsodálni a naplementét, élvezik az eső utáni illatokat, kiülnek bámulni a csillagos eget, rácsodálkoznak olyan dolgokra, amiket a legtöbben észre sem vesznek. Ők valami nagyon fontos dolgot értettek meg az életről.”

8. Augusztus

“A dolgokat a hit lehetségessé, a remény működőképessé, a szeretet pedig gyönyörűvé varázsolja.”

9. Szeptember

“Maradj a jelen pillanat egyszerűségében. Fel kell hagynod a haszontalan gondokkal, a múlton való rágódással, a jövő elé sietéssel. Vagyis szabadulj meg a “már nincs” és a “még nincs” irrealitásaitól. Élj az egyetlen realitásban, a “most”-ban.”

10. Október

“Ha meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogy az emberek mit mondanak róla, hanem hogy azt, hogy ő mit mond az emberekről.”

11. November

“Csak egyet kérj az élettől: mindenből eleget! Annyi napfényt, hogy ragyogóbbnak lásd az életet, annyi esőt, hogy értékeld a napsütést, annyi boldogságot, hogy virulhasson a lelked,
annyi fájdalmat, hogy értékeld az élet apró örömeit, annyi nyereséget, hogy elérd a vágyaidat, annyi veszteséget, hogy értékeld, amid van és annyi üdvözlést, hogy könnyebb legyen a végső búcsú.”

12. December

“Nem könnyű ünnep a karácsony. Ez a három nap könyörtelenül az arcunkba tolja mindazt, amit év közben olyan jól el tudunk rejteni magunk elől.
Máskor hatnak a pótcselekvések, máskor el tudjuk terelni a figyelmünket mindarról, amit nem jó látni.
Karácsonykor nincs megúszás. Ez a három nap, kegyetlenül szembesít minket életünk minden hiányával. Sokak számára ez nem a szeretet és remény ünnepe. Sokak karácsonya nyomokban sem tartalmazza egy meghitt ünnep összetevőit.
Mert nincs igazi kapcsolat, csak megjátszott mintha-szeretet.
Mert nincs béke, csak visszafojtott indulat. Nincs harmónia, csak felszínes műmosoly.
És nincs őszinteség sem, csak elhallgatás, letagadás, vagy sok kegyesnek hitt hazugság.
Nem könnyű ünnep a karácsony. Nem adja magát csak úgy, egyszerűen. Tenni kell érte. Pont 362 napon keresztül. Szembenézéssel, felvállalással, kimondással, elfogadással, elengedéssel.”

error: Védett tartalom!