2021-10-17

A kiteljesedés 8 lépése

8 lépés a kiteljesedés felé!

Elkülönültségből, közömbösségből, ráhangolódás és egység…

Sawyer (továbbá Szójer kalandja Winterrel önmagában is felemelő élményt nyújtó film. Emellett pedig sok felismeréssel, az azonosulás révén pedig tapasztalással tesz gazdagabbá, esetleg elindíthat, vagy tovább lendíthet a kiteljesedés felé vezető úton. Ha eddig még nem láttad a Delfines kaland c. filmet, akkor érdemes megnézni.

A filmen végigvonul egy ösvény, mely akár a One Brain (Kineziológia) fő pillérét alkotó Viselkedési Barométer megtestesülése is lehetne.

Szójer ezen ösvényen való útja során a szemünk előtt bontakozik ki egy csodálatos személyiség.

A film elején megismert zárkózott, az emberektől legszívesebben ELKÜLÖNÜLŐ, a legtöbb dologgal kapcsolatban KÖZÖMBÖS fiúból az ösvény végére érve egy Kiteljesedett, RÁHANGOLÓDÓ, Tevékenyen résztvevő, Merész, LELKES, Megbecsült, Felelős, Derülátó srác válik.

Lássuk a kiteljesedés felé vezető Ösvény fő állomásait

ELFOGADÁS – a több tantárgyból megbukott Szójer a pótvizsgára felkészítő iskolai foglalkozásra menet egy parti pecás segítség kérését elfogadva találkozik egy csapdába esett delfinnel.

HAJLANDÓSÁG – Bicskájával eloldva a delfin uszonyát felsebző rákcsapda kötelét, bátorította a delfint, míg az állatmentők a helyszínre értek.

ÉRDEKLŐDÉS – A parti kaland után ott dörömbölt a fiúban a kíváncsiság: Vajon mi lett a delfin sorsa? Megkereste az állatmentő központot és kezdetét vette a kaland.

LELKESEDÉS – A vízi barátjával, Winterrel szinte azonnal kiépült, speciális kapcsolat olyan világot nyitott meg számára, melyben otthon érezte magát. Végre volt miért felkelni reggel! Ismét Élettelinek érezhette magát.

ÖNBIZALOM – Segítő szándéka és a barátság ösztönözte az úton, segített felébreszteni merészségét, bátorágát, ha épp arra volt szükség, hogy elérje a célját – pl. hogy a sulis felkészítő helyett a delfin mellett tölthesse a napot, a pótvizsgára pedig külön készülhessen.

EGYENRANGÚSÁG – A delfinhez fűződő, még az állatmentő központ vezetőjét is elképesztő kapcsolata egyenrangú partnerré emelte. A Delfint gondozó csapat teljes értékű tagja lett.

RÁHANGOLÓDÁS – Szójer amint ráhangolódott a saját ösvényén szembejövő feladatokra és arra, hogy Ő miben tudja segíteni a megoldást, rájött, hogy Ő lehet egy olyan kirakós darabka, mely nélkül nem Teljes A Kép! Alkotó képessége hozzájárult az állatmentő központ megmentéséhez.

EGYSÉG – A mentőakció rendezvényén eleinte megszeppenve, csendesen, majd a központ vezetőjének elismerő szavai hatására felbátorodva szólalt fel. A Kép Kiteljesedéséhez járult hozzá, és ez a folyamat saját kiteljesedéséhez is elvezetett!

Forrás: Széplaki Viktória