2021-09-21

Aktuális Energiák – Lépd át a korlátaidat!

Mindig azt reméljük, hogy megúszhatjuk, hogy valaki leveszi rólunk, valaki megteszi helyettünk, hogy megtörténik, anélkül, hogy változtatnánk.

Érezzük, hogy nem tesszük bele azt a fényt, hogy valami nem teljesen stimmel, hogy nem vagyunk szabadok, de elcsendesítjük a belső figyelmeztető hangokat….mert így kényelmesebb…mert ez a könnyebb út…
És ha nem csattan a pofon, minek változtatni.

Pedig a szenvedés nélküli változtatás lehetősége mindig ott van, egyértelmű üzenettel érkezik az is, csak épp nem fáj, hanem inkább, hogy kellemes,
szeretjük…
Megértjük az üzenetet, az elménk örül is neki, és ebben a szellemi szárnyalás varázslatában azt hisszük, hogy már éljük is az igét. A valóságban pedig folytatjuk ugyanott, ahol addig.

És akkor egyszercsak megérkezik a Szaturnusz, aki pontosan emlékszik a nekünk címzett tanításra, és eljön, hogy megnézze, miként működünk vele a gyakorlatban.
Eljön és elénk teszi a szükséges próbákat, azokat a helyzeteket, amelyben (gyakran tudtunk nélkül) vizsgázunk.
Ilyenkor jön a kellemetlenebb, vagy meglehetősen fájdalmas tapasztalás, ha az előzőleg kapott üzenet megakadt az elme szintjén (vagy esetleg odáig sem jutott el).
Ha itt megértjük és változtatunk (!), akkor elkerülhetőek a további fokozatok, akkor a pofon mérete nem növekszik, hanem megkapjuk a tanítás ajándékát, és megnyílik a kapu, mely a létezés magasabb síkjára emel.

A Szaturnusz a megszentelés bolygója, mert nem hagy meg a látszat eredmények tévképzetében, hanem vizsgáival megmutatja a lecsupaszított valóságot, egyértelműsíti a feladatot és nem hagy békén addig, amíg annak mesterévé nem válunk.
Nem ereszt a présből addig, amíg az anyagi valóság is át nem itatódik az isteni ideával, míg az égi meg nem szenteli a földit.
A Küszöb Őre most megfordul és megszólít, kit lágyan, kit keményebben ott, ahol megértünk valaminek a felfényesítésére, ahol elterelődött figyelmünk a Lényegről, vagy ahol eljött az ideje átlépni azokat a korlátokat, melyeken túl az igaz értékek vezetnek az égi küldetésünk földi megvalósulása útján.
Botos Orsolya