2021-10-17

Aktuális Energiák: Számvetés ideje

A Nap a Merkúrral együtt a Halak csillagkép Al Risha csillaga előtt halad el, mely összeköti a karma kerekén visszaúszó halacskát a karma kerekéből kiemelkedő, felfele úszó halacskával.

Az új minőség, új kör előtti összegzés, számvetés idejében vagyunk.

Ez egy olyan stáció, amikor ránézhetünk a lelkünk mélyén lévő rendezetlenségre, múltunk rendezetlenségeire, hogy van-e olyan, amin úgy léptünk tovább, illetve úgy szeretnénk továbblépni, hogy nem oldottuk meg, nem ismertük fel benne a tanítást, nem tisztítottuk meg és nem szabadultunk fel belőle?
A múlt rendezetlensége elkerülhetetlenül bejön az új életünk ajtaján. Kopogtatás nélkül.
Ha egy előző kör nincs összegezve, nincs lerendezve, tehát befejezve a lélek mélyebb szintjein, az új minőséget, az újonnan elinduló életet a múlt árnyai fogják áthatni, fogva tartva a teremtő erőinket.

Hiába indulunk lelkesen, a legjobb szándékunk ellenére sem tudunk igazán termékenyek lenni.
A befejezésünk (Halak) határozza meg a kezdetet (Kos), és a kezdet határozza meg azt, hogy mennyire lesz termékeny az, amit elindítottunk (Bika).
Ha úgy kezdünk egy újat, hogy a régit nem rendeztük el, akkor az új nagy eséllyel csak a tanuló pénz lesz, vagy egy elvetett mag, amiből a növény nem tud kihajtani, egy bebábozódás, amiből a pillangó nem tud megszületni.
Minden esetben igaz, hogy amikor bezárul egy ajtó, kinyílik egy új. De a kettő közötti láthatatlan szinten történő mély lelki munka adja oda nekünk az új élet kulcsát.
Rövid távon könnyebbnek tűnik valaminek a befejeződése után megspórolni a mély lelki folyamatokat, a legtöbbször egyedüllétet igénylő “gyászt” összegzést, mély lelki rendeződést, és úgy kezdeni bele az újba. Hosszútávon azonban önmagunk útját nehezítjük, blokkoljuk vele.

Csodás alkalom ez most arra, hogy ránézzünk belső rendezetlenségeinkre, világosabb rálátást, megértést kapjunk és kiemelkedjünk az ismétlődések köréből. Hogy az isteni lényegünkhöz méltóbb úton induljunk el.
Botos Orsolya