2021-09-24

Angyali üzenet vasárnap estére: Az ítélkezésmentes élet

Ítélkezünk azok fölött, akik soványak, kövérek, sportosak, lomhák, plasztikázottak, pattanásosak, tetováltak, a szüleikkel élnek, munkanélküliek.

Sokat dolgoznak, otthonülők, bulikirályok, divatosan öltöznek, nem adnak magukra, sok pénzt keresnek, csórók, otthon szültek, császárral szültek, nem szültek, babakocsisak, hordozókendősök, vallásosak, ateisták, pszichiátriai kezelés alatt állnak, szinglik, elváltak, bántalmazó kapcsolatban ragadtak, szexfüggők és aszexuálisak…

… Hogyan tudunk ennyit ítélkezni???

Honnan ismerjük a másik ember valódi történetét? Honnan tudjuk, mi van a mindennapos álarca, a zavart, félénk mosolya, a fátyolos tekintete, a vállrándítása, a szarkazmusa, a keménysége mögött?!
Honnan vesszük a bátorságot, hogy hozzátegyük a létezéséhez – ahhoz az egyszeri és megismételhetetlen, végtelenül komplex lényhez, aki ő – a saját, zömében téves prekoncepcióinkat, és az alapján lincseljük meg és koncoljuk fel a lelkét, mielőtt még megnyílt volna előttünk?
Hogyan merjük a saját hátterünk és utunk alapján kősziklába vésni, mi volna helyes a másik ember számára, mintha csak mindenki ugyanonnan indulna, és ugyanaz volna a végső célja ebben az életében, mint nekünk?

És hogy nem vesszük észre, hogy ezzel mennyi kárt teszünk, mennyi fájdalmat okozunk, teljesen értelmetlenül?
Hogy nem elég, hogy letépett szárnyú madarat rugdosunk, hogy repüljön, de közben nekünk mindehhez semmi, de semmi közünk nincsen?
Barok Eszter

Megerősítés: Énidő

“1440 perc van egy napban, ha ebből 5 percet saját magadra szánsz, az nem a világ vége..”