2021-09-24

Angyalkártya szerdára: Ima a Boldogságért az Örömért!

Szerdai Boldogság-ima

Mindig megnyugszik a lelkem, mikor itt vagy velem és meghallgatsz Istenem. Magamból mást nem adhatok, csak a szívemet, amit neked ajánlok.
Köszönöm, hogy figyelsz rám és hogy eljut hozzád a mindennapi imám.
Imádkozom mindenért és mindenkiért, magamért és szeretteimért, mert mindenki egyformán fontos itt a földön, de legfontosabb, hogy az életükben boldogság legyen és öröm.

Megerősítés: A boldogság Te magad vagy!

Ne feledd, hogy a lelked legmélyén boldog vagy! Csak ezt most nem éled át. Ez a mondat nem vigasztalás. Sőt. Inkább figyelmeztetés, hogy nem vagy képes megélni azt, ami vagy. Felhők között jársz, nem is tudod, hogy süt a Nap, ahogy azt sem, hogy van-e Nap egyáltalán. A szürke felhőket és a félhomályt tartod valóságnak, és a boldogságot nagy hiányként éled meg.

Mint egy mély kút, olyan a lelked, és az alján ott a kristálytiszta, hűvös víz, de te mégis szomjazol, sőt, néha belehalsz a szomjúságba, de csak azért, mert nincs elég hosszú köteled, amellyel az edényed leérhetne a kút fenekére. Nem tudsz magadból meríteni, pedig bármikor megtehetnéd. Még a halálos ágyadon is.
Akkor vagy boldog, amikor az edényed leért lelked kútjának legmélyére. A forrás benned van, csak nagyon mélyen, és sajnos gyakran be is van temetve. Amikor néha boldog vagy – észre sem veszed -, ez a víz bugyog fel. Néha nem is kell hozzá semmiféle külső ok. Kisüt a Nap, meglátsz egy kedves állatot, eszedbe jut egy szép emléked, és máris boldog vagy.

Amit most elmondtam neked, az a hindu védikus bölcselet lényege. A boldogságot úgy hívják: ánanda. Müller Péter