2021-10-28

Angyaltarot mára: Érzelmek

A válasz a kérdésedre az érzelmekkel kapcsolatos, akár a sajátjaidról, akár az érintettek érzéseiről van szó.

Üzenet ez arról is, hogy figyelj jobban oda az érzéseidre. Nyugodtan bevallhatod magadnak, mit érzel. Szent Dymphna segít majd, ha érzelmi bonyodalmakat kell megoldanod. Szerető szent Ő, aki az érzelmi és lelki egészség őrzője. A lámpás, amelyet a kezében tart, a te utadat is jobban megvilágítja majd, s támaszul szolgál az akadályok leküzdésében.

Hagyd hát, hogy Szent Dymphna megmutassa, merre is tartasz éppen. Ha nemkívánatos mintákat fedezel fel saját viselkedésedben, vagy önmagadat készülsz korlátozni, azonnal hívd segítségül ezt a szentet. A kártyalap arra is int, hogy bízz meg érzéseidben, kivált, ha kedvező változások felé vezérelnek. Az érzelmek az Ég hangjai, amelyek a lélekben zendülnek meg, s neked jogod van hozzájuk, még ha mások ellenzik is. Ajánld a felkavaró, nyugtalanító indulatokat Istennek, Szent Dymphnának és az angyaloknak, ők majd közbelépnek és utat mutatnak, begyógyítva a sebeket.

Szent Dymphna kelta leány volt, aki elmenekült otthonról megözvegyült apja zaklatásai elől. Szent Gerebernusszal Antwerpenbe ment, ahol együtt imaházat alapítottak. Dymphna apja végül lánya nyomára bukkant, és amikor az elzárkózott bűnös érzelmei elől, Gerebernusszal együtt megölte. Úgy tudjuk, hogy Szent Dymphna kegyhelye és ereklyéi gyógyítják az epilepsziát, az elme- és idegbetegséget, valamint a megszállottságot. Napjainkban elmegyógyintézet áll azon a helyen Gheelben (Antwerpen környékén), ahol a szent elhalálozott. Ö az ép elme és a mentálhigiénés szakemberek védelmezője.

Akkor fordulj hozzá, amikor érzelmi-lelki viharok kavarnak fel téged, egyik hozzátartozódat vagy páciensedet.