2021-10-28

Április 10. szerda: Szeretetenergia a levegőben

Április 10-én következik be a Vénusz és a Neptunusz együttállása a Halak jegyében, csillagképileg a Vízöntő jövőt tisztító habjai és a Visszaúszó Hal között. A Neptunusz a Vénusz magasabb oktávja, a feltétel nélküli szeretet, a határok nélküliség, a magasabb szintű érzések bolygója. A szerelmet és a magasabb szférák felé fordulás igényét jelképező égitestek találkoznak. S ez mit jelent?

Párkapcsolatokban az aspektus kedvez a viták, nézeteltérések rendezésének, a romantikázásnak, a közös, meghitt programoknak és lelkizésnek. Azonban nemcsak a szerelmi életünkben mutat utat a fényszög.

Mindig fontos, hogy a nézetkülönbségeket – legyen bárkivel is – ne tányérvagdosással és a másik torkának verbális elvágásával oldjuk meg, de most különösen. A szeretet a leghatásosabb fegyver, ezt erősítsük viselkedésünkben. Ellenkező esetben visszaüthetnek a kemény szavak, és csak Magunkat hibáztathatjuk érte.

Amennyiben személyes problémákkal küszködünk, bármennyire is reményveszettnek látszik a helyzet, kerüljük a tudatmódosító szereket, az alkoholt, a drogokat. Nézzünk szembe a dolgainkkal, kicsit racionálisabban, mint egyébként. Így tisztán fogjuk látni, mi az, ami nem működik, hol akadtak el a dolgok, hogyan lehet orvosolni.

De e két planéta együttállása jelentős víziókat, jósálmokat és megérzéseket is ad – gyakoroljuk a megbocsátást, a szeretet áramoltatását olyan helyzetekben is, amikor úgy érezzük, simán bele tudnánk fojtani a másikat egy kiskanál vízbe. A szeretet most mindennél kifizetődőbb, és lehet, hogy más úton, de visszakapjuk ezt. Persze ha a vagdalkozást választjuk, meg a hisztit, meg a drámázást, azt is… rajtunk áll, melyik utat választjuk. A szabad akarat megvan…

Az indiai rendszer szerint e két égitest a Purva Bhadra, jupiteri jellegű holdházban jön létre. E terület mutatja, hogy ha a szeretettel való problémamegoldást választjuk, mások számára is példaképpé válhatunk – így egyre több emberhez jut el a szeretetenergia – hiszen a jupiteri jelleg kiterjedést is mutat.

Astronet