2021-12-06

Április 14. szerda: Tanmese

Tanmese tavaszra:

– Micimackó! Mi van, ha egyszer elkövetkezik egy olyan nap, amikor el kell válnunk?

– Ha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene.
– Na igen-igen, úgy könnyű. De… ha nem lennénk együtt? Hogyha én máshol lennék?
– Jajj… de nem lehetsz máshol, hiszen nélküled egészen elvesznék. Kinek szólnék egy olyan bizonyos holnapon, amikor épp nem vagyok elég erős, vagy elég bátor?
– Hát tulajdonképpen…
– És kitől kérnék tanácsot, amikor nem tudnám, hogy merre tovább?

– Micimackó, mi van, ha mégis?
– Mégsem, az nem fordulhat elő… Ha mégis eljön az idő, amikor nem leszünk együtt, akkor nagyon fontos, hogy megjegyezz valamit!
– Mi az a fontos megjegyezni való?
– Hogy bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb vagy, mint sejted és okosabb, mint véled. De a legfontosabb az, hogy ha el kell válnunk, én akkor is mindig veled leszek… veled leszek!”
Az életben mindenkinek létezik egy Micimackó vagy egy Malacka…

Megerősítés: Gyógyítás a természet erejével!

Gyógyítsd meg magad a nap fényével és a hold sugaraival. A folyó és a vízesés hangjával. A tenger ringatásával és a madarak röppentésével. Gyógyítsd meg magad mentával, és eukaliptusszal. Levendulával, rozmaringgal és kamillával édesítve. Kényeztesd magad a kakaóbabbal és egy csipet fahéjjal. A cukor helyett szeretetet tegyél a teába, és a csillagokat nézve idd meg.
Gyógyítsd meg magad a szeretettel, amiket a szél ad neked, és az eső ölelésével. Állj erősen mezítláb a földön és legyél egy mindennel, ami belőle származik. Légy okosabb minden nap, hallgass a megérzéseidre, homlokoddal tekints a világra. Ugrálj, táncolj, énekelj, hogy boldogabban élj.

Gyógyítsd meg magad, gyönyörű szeretettel, és mindig emlékezz… te vagy a gyógyszer.
María Sabina

 

 

 

error: Védett tartalom!