2022-09-26

Április 21-24.: Kreatív Teljesség

Húsvét első napjától (vasárnaptól) április 24-éig aktív a Nap és az Uránusz együttállása, kettőjük kapcsolódásában a kreativitás teljességét tudjuk megélni. Poláris párokként a szemben álló Oroszlán és Vízöntő jegyeket uralják. A Nap a cselekvő, feltétel nélküli szeretet, a világosság, az élet, a Mag, a közép-pont. Az Uránusz pedig az első a szabad szemmel nem látható, tehát a földi, fizikai érzékszerveinkkel nem érzékelhető bolygók közül. Érzékeléséhez már meg kell haladnunk a fizikai testi létforma által felállított korlátokat, a komfortzónánkon túlra kell érzékelnünk, vagyis meg kell haladnunk azt, akit eddig önmagunknak hittünk. Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, a tágabb összefüggésekben való értelmezés, az egységben való gondolkodás bolygója, jelében a felfelé, az ég felé, a magasabb minőségek felé irányulás jelenik meg. A cél, ami felé tör a lélek az Uránusz energiamintájának hatására, már nem az, ami a Mars esetében, ami az akarat célirányossága, hanem a megszokott keretekből való kimozdulás. Éppen ezért tartozik hozzá a szabadság, de az, ami a megtisztulásból születik, a feladatok elvégzéséből adódik, a megújulásból, az átalakulásból. Az Uránusz a hirtelenül, váratlanul megjelenő átalakító erő, energia. Az orkán, ami mindent visz, ami fölöslegessé vált, hogy egyszerűséget és tisztaságot hagyjon maga után, miután a romokat is eltakarítottuk. Kiszámíthatatlan és az általa előidézett helyzet, esemény is csak tágabb összefüggésekbe helyezve, a sematikus gondolkodásmódon túllépve, a hiedelmeink, önkorlátozó gondolati mintáink meghaladásával értelmezhető. A Nappal találkozva világos felismeréseink, mondhatni megvilágosodásaink lehetnek, csak vegyük észre a hirtelen bevillanó sugallatokban az üzeneteket.
A Bika jegyében ezek a felismerések, kreatív gondolatok főleg a biztonságunkat, termékenységünket, a fizikai világgal, léttel kapcsolatos megéléseinket érinthetik. Az Uránusz a bolond és a zseni bolygója. Ezekben a napokban a bennünk lévő bolond (aki mindent kimondhat és tükröt tarthat) és/vagy a zseni léphet színre. 


Az égen a Kos Tejútra tekintő szeménél találkoznak, az Androméda alatt, a Cet fölött. Elmélyülés az alapja a találkozásuknak, tudatos áldozathozatal a megoldás. Bármilyen ötletünk támad ezekben a napokban, amelyben fizikai, lelki és szellemi szinten is benne van a világosság, az élet lehetősége, azt akkor is kezdjük el megvalósítani, ha eszementnek tűnik és ellentmond a jól begyakorolt gondolati blokkjainknak. De csak miután megvizsgáltuk, hogy valóban életet eredményez-e mindhárom szinten. (Nem elég például, ha nagyon vágyunk rá, ha fizikai szinten nincs benne a bőség lehetősége, vagy szellemi szinten nem hoz emelkedést.) Hiszen az elvetett magban már benne van a termés. A konstelláció ura a Vénusz, annak ura a Mars, aki uralmi cserés viszonyban van a Merkúrral, végső soron tehát a Merkúr és a Mars együtt irányítják ezt az együttállást. Az egyik a visszaúszó Hal fonalánál, a másik a Bika Tejútra emelő szarvánál van az égen. A visszatérő kommunikációs helyzetekben, szavakban, gondolatokban, a régen látott emberekkel való találkozásokban, valamikor fontos kapcsolatokban (akár karmikus is lehet) van a számunkra jelentős üzenet, ami által a Tejútra, magasabb szintekre tudunk emelkedni.
Mivel az Uránusz nemrég váltott jegyet és indított el egy hét éves ciklust, a Nappal való találkozásában ráláthatunk erre az előttünk álló periódusra is. Ezeknek a napoknak az energiamintázatát érdemes tudatosan kihasználni. (Legalább azt érdemes megnézni, hogy miben és hogyan korlátozzuk önmagunkat, hol nem vagyunk szabadok.)

error: Védett tartalom!