2022-08-08

Egészséges képzelet szabályai

Négy fontos szabály az egészséges életért

Egyes számú szabály

Soha ne engedj a képzeletedbe olyan gondolatot, amit nem szeretnél megvalósítani.

Kettes számú szabály

Ne hagyd, hogy korábbi életedben megszokott gondolatok fertőzzék meg a képzeleted! Hinned kell az erődben, hogy a nem létezőt a valóságoddá teheted. Az, hogy még nem tapasztaltad azt a csodát, hogy valami nem létező megjelenik az életedben, még nem ok arra, hogy olyan gondolatokkal mérgezd a képzeleted, amelyek oda juttattak, ahol most tartasz. Nem tehetek róla, mindig ilyen voltam – ez a kijelentés például arra mutat rá, hogyan használtad a képzeleted eddig. Arra kell vállalkoznod, hogy megváltoztatod az önképedet, azt azonban nem teheted meg úgy, hogy korábban igaznak hitt régi gondolatokon lógsz. Éppen ezek az igazságok akadályoztak meg eddig az álmaid megvalósulásában.
A képzeleted képes a teljes átalakulásra. Cseréld újakra a régi gondolatokat.

Hármas számú szabály

A képzeleted csak és kizárólag a tiéd! A képzeleted a saját termőfölded , és te választod meg, mit vetsz és mit aratsz majd. Ez a szabály arra int, hogy ne hagyd, hogy mások gondolatai foglalják el a képzeletedet, és azok döntsék el, mi lehetséges és mi lehetetlen számodra, hogyan kellene gondolkodnod, vagy milyennek kellene lenned – vagy bármi mást. Folyamatosan leltározd, milyen gondolatok vannak a képzeletedben.
Általában a saját érdekeiket akarják érvényesíteni azok, akik meg akarják mondani, mire használd a képzeletedet. Az a sok jó szándékú önjelölt tanácsadó is így van ezzel: egyszerűen megmondja, hogyan gondolkodj a jövődről. Többnyire azért osztogatnak tanácsot, hogy éreztessék, többek vagy jobbak másoknál. Sokkal inkább nekik van szükségük valamire, miközben beleártják magukat a képzeletedbe, és arról próbálnak meggyőzni, hogy az álmaid őrültségek. Csak azokra hallgass, akiket tényleg érdekel, mit képzelsz el az életedről.

Négyes számú szabály

Ne hagyd, hogy a jelenlegi életkörülményeid korlátozzák a képzeletedet! Ne engedd, hogy megtelepedjen a képzeletedben az, ami éppen van. A képzeleted határtalan, de ha a hétköznapi életed választod, megragad abban, „ami van”, ahelyett, hogy azon munkálkodna, amit megteremteni szándékozol. (…) Amit eddig igaznak hittél, az juttatott el éppen oda, ahol most vagy. Ha magasabb szintre akarod emelni az életedet és teremtővé akarsz válni, meg kell változtatnod azt, amit önmagadról igaznak hiszel, hiszen az juttatott el oda, ahol most tartasz. Az olyan mondatokban megfogalmazott érzések, mint „ez a valóság, a dolgok így működnek, nem tudok változtatni azon, ami van”, veszélyes gondolatok, mert megfertőzik és bemocskolják a Vagyok, Aki Vagyok ajándékát, a teremtőd Isteni örökségét.
Nem fejlődsz, ha mindennap ugyanazt csinálod, és a képzeleted is ugyanígy van ezzel. Az egy nap majd jobb helyen leszek mondatot a képzeletedben lecserélheted arra: Az elmémben már ott vagyok, ahol lenni akartam. Ez értelmetlennek tűnhet, hiszen megszoktad, hogy az alapján értékeld az életedet, amit az öt érzék szerveddel fel tudsz fogni. Isten nem azt mondta Mózesnek: „A nevem: Leszek.” Ehelyett azt mondta Vagyok, Aki Vagyok. Téged is a Vagyok örökségével ruházott fel. Dönthetsz úgy, hogy a jelen időre programozod át a képzeleted. A képzeleted határtalan. Azt, ami van, csak az korlátozza, ami ma van.
Programozd át a képzeleted, hogy bárhová eljuttasson! Bárhová, amit a lelki szemeiddel látni mersz.

Dr. Wayne W. Dyer: Az egészséges képzelet szabályai

error: Védett tartalom!