2022-09-26

Égiek üzenete szerda hajnalra: Higgy!

Bingeni Szent Hildegard üzenete

Angyalok és Szentek jóslata csak Neked!

Fontos hogy bízni tudj, mert csak így javíthatsz a jelen helyzeten. Higgy a csodákban, az isteni, szeretet gyógyító erejében és az ember vele született jóságában, mert ez a siker záloga.

Szent Hildegard élete is bizonyítja, hogy aki Isten igéjét hozza el a világnak, annak hinnie kell önmagában. Téged is feljogosítanak erre képességeid, készen állsz a feladatra. Meg tudod csinálni.

Szent Hildegard is kételkedett magában, végül mégis tehetséges író, zenész és gyógyító vált belőle, s kamatoztatta is sokoldalúságát. Ami azért is figyelemreméltó, mert a kor (1098-1179) hölgyeitől nem vártak el világi teljesítményt. Hildegard tízedik gyermeknek született egy népes családba, s szülei azért küldték zárdába, hogy kevesebb éhes száj maradjon otthon.

A szentnek kora gyermekségétől fogva voltak látomásai, amelyeket végül isteni felszólításra foglalt írásba, dacára annak, hogy kételyek gyötörték saját íráskészségét illetően. “Bár hallottam és láttam mindezeket a dolgokat, sokáig megtagadtam elhívatásomat az írásra, mert kételkedtem magamban, és keveset gondoltam képességeimről, de meg a férfinép is mindenféléket mondott” – írta később.

Szent Hildegard két könyvet írt a természet gyógyító erejéről, emellett szépséges templomi énekeket és egy daljátékot is szerzett.

error: Védett tartalom!