2021-09-22

Felemelkedett Mesterek üzenetei hétvégére: Sors mint esély

Esély

A sors bizony forgandó, ezért hinnünk kell benne, hogy olyanok kapuján is kopogtathat egyszer a szerencse vagy a boldogság, akiket már régóta elkerült ez az ajándék, s miért ne lehetnénk végre mi, akikkel ez megtörténik.

Talán nem ez álmaink munkája, vagy nem ez életünk legszenvedélyesebb vonzódása, de, ha megbecsültséget, állandóságot, kiszámítható jólétet hoz, akkor felvállalhatjuk, különösen akkor, ha túl vagyunk jó pár csalódáson vagy viszontagságos időszakon. Ha belefáradtunk a sodródásba, az egyedüllétbe, akkor áldás lehet egy olyan kapcsolat, vagy munka, ahol végre védve, és szeretetben érezhetjük magunkat, s mely érzés segíthet elűzni a múlt rossz emlékeit, s vigasszal szolgál egy ínséges időszak vagy méltatlan bánásmód után.
Egészségben, egyensúlyban, belső és külső értékeidet megőrizve könnyebben találhat rád életed pozitív fordulata is, ezért ne engedd magad lesüllyedni a szomorúság és az önfeladás ingoványába és tartsd magad a “egybe” addig is, bármennyire nehéz is.

Megerősítés: Hosszú és különös tapasztalatokkal teli életem alatt megtanultam, hogy az embereket hagyni kell a maguk módján élni.
Hiábavaló és téves erőlködés őket kierőszakolni abból, amit tapasztalniuk kell, mert akkor megkeresik maguknak másutt ugyanazt a helyzetet.

Nem mondom, sok önuralom kell hozzá, tehetetlenül nézni, mint rohan valaki a vesztébe saját akaratából, minden figyelmeztetés ellenére… de idővel belejön az ember. (…) és amikor már nem akarjuk “megmenteni” és bízunk benne, hogy meg tudja menteni saját magát, ezzel esélyt kap arra, hogy megérezze a saját erejét és a változás útjára lépjen!”