2021-12-06

Föld Sárkány hava: Új energiák

HAJNALBAN MEGKEZDŐDÖTT A SÁRKÁNY HÓNAPJA

Szinte tapintani lehet odakint a súlyos energiaváltozást, valami „rátelepedett” a vidékre. A Sárkány energiája „benne van a levegőben” – leginkább így fejezhetnénk ki a mindent átható Qi változását.
Az ősi legendák szerint a Sárkányok – hatalmas és erős mitikus lények – a föld mélyén élnek, barlangokban. Április sárkánya nem nagyon jön elő onnan, nem mutatkozik, azt hihetnénk, ott sincs, de jelenlétének ereje láthatatlanul is áthatja a teret. Senki ne aggódjon, hogy itt nem történik semmi: erős jang töltésű átalakító erők jönnek általa. A Sárkány föld elemű állatjegy, amely ugyan súlyosnak és tömörnek tűnik, ám vizet és növényzetet is rejt: mozgás, sarjadás, növekedés – élet! – zajlik benne. A kínai naptár szerint ez a tavasz – vagyis a Kezdet – utolsó hónapja, amely már a Tűz elem fennhatósága alá tartozó nyár beköszöntét készíti elő.
Ha áprilisban változás történik az életünkben – ami valószínű – akkor ez már megint az alapokat fogja érinteni, mondhatni, eredménye mélyreható és hosszútávú lesz. Olykor nem örülünk a változásnak, csak a felfordulást látjuk benne, de ne ijedjünk meg. Alapjában véve pozitív fejlemények várhatóak, mint a talaj felszántása után a sarjadó növények. Egészséges és szükséges folyamat ez, mely nélkül nincs virágzás és érett gyümölcs sem.
Mint a Föld elemé is áprilisban, erőnk megsokszorozódik, és nem ismerünk lehetetlent. Ezzel a tudattal nézzünk szembe a hónap kihívásaival!

MŰTÉT IS LESZ, DE ÉRZÉSTELENÍTÉS IS
Habár nagyon erőteljes energiáról van szó, amely mindent átmozgat, mégis rejlik benne némi finomság, némi figyelem a részletek és az érzelmek iránt. Bár megtehetné, nem fog átmenni rajtunk, mint az úthenger. Ahol lehet, figyelembe lesz véve sérülékenységünk, sebezhetőségünk, vagy tűréshatárunk, hiszen nem a megsemmisítés a cél, hanem az új élet megteremtése.
Jelentkezhet ez életünk bármely kardinális területén, attól függően, hogy a Föld elem mit reprezentál a számunkra a születési képletünk alapján. Ha a Kutya is megtalálható a képletedben – például ha a Kutya évében születtél – akkor még erősebben tapasztalhatod a változást, amit a hónap hoz, és rejtélyes megérzéseid is lehetnek, figyelj oda rájuk! A félelemnek azonban ne higgy! Ha a Sárkány található meg a képletedben, akkor most előtérbe kerülhet az egészség kérdése, a megszabadulás egy számodra káros, rossz szokástól, amivel még beteggé is teheted magad hosszútávon. Nem halaszthatod tovább ezt a kérdést, ami szintén hozzátartozik az új élet kezdetének témájához.

Kapcsolataink érzelmi életében is kihívásokkal találhatjuk majd szembe magunkat. Jobb, ha a tudatunkba véssük, hogy saját hangulatainkért, reakcióinkért mindig mi magunk vagyunk a felelősek, sohasem a másik tehet arról, ha megjelenik bennünk egy rossz érzés. Ezt minden esetben mi magunk hozzuk létre azon a ránk jellemző módon, ahogyan azt korábban már jól begyakoroltuk, és már észre sem vesszük, eszünkbe sem jut, hogy másképpen is lehetne. Az igazság az, hogy nincs kit okolni saját sanyarú érzéseink miatt, nem vagyunk mások áldozatai, csak saját magunké. Ha erre emlékszünk a hónap során, és felvállaljuk a felelősséget belső megéléseinkért, akkor nem sétálunk bele az érzelmi zsarolás, a mártíromság csapdájába, és inkább az elemek kombinációjának magas fokát éljük majd meg: az empatikus érzelmi ráhangolódást, az elnéző békességet és a belső stabilitást.
Máskülönben pedig állj ki magadért bátran, ha olyan helyzet állna elő. Lehet, hogy túl engedékeny voltál az utóbbi időben, és mostanra kényelmetlenné vált számodra a helyzet, hiszen te csak a kisujjadat nyújtottad… Végy egy nagy levegőt, és húzd meg a határaidat, azután tartsd őket határozottan. Ez is a te dolgod, nem várhatod a másik embertől, vagy a külvilágtól, amely természeténél fogva inkább kihasználó, offenzív, terjeszkedő mentalitású. Igen, ehhez el kell engedned a megfelelési vágyadat, amely – ha őszintén bevallod – sosem vezetett oda, hogy elnyerd mások szeretetét és valóban elfogadjanak olyannak, amilyen vagy. És persze… sértődés is lesz belőle. De ezzel se törődj, hiszen a Te életed és jóléted éppen olyan fontos, mint másoké! Akinek Te is fontos vagy, az meg fogja ezt érteni.
Lesz tehát feladat áprilisban, de jó szelek jönnek, és nagy a fejlődési lehetőség életünk belső és külső területein egyaránt.

Május 5-én új energiák érkeznek majd a Föld-Kígyó jegyében. Padma Analyzing

error: Védett tartalom!