2021-12-01

Heti Angyaltarot (október 11-17.): Érzelem Iskolája!

Az élet sava-borsa, íze, életérzése, a Lelkiség.

Ha mindez az érzelem valakiből hiányzik, nem élheti át az életet A-Z-ig, magasságokat, mélységeket és emelkedéseket sem….

Hiszen lelkileg nem kifinomult. Nem érez intenzíven, csak felületesen, csak a maga érdeke szerint (tudat alapján) él, létezik, mozog.

Érzéketlen, más NEM fontos és más sem számít,  a másik ember lelke, a sajátja sem, mert nincs neki. Nem használja. Az ember eszét és tudatát sokkal többször használja, hiszen ezt tanították neki… Gondolkozz, cselekedj, ne foglalkozz vele, győzd le, lásd reálisan, cím szavak, mind-mind ezt segítik elő…. DE az érzelem, szeretni tudás képességét sehol nem tanítják.

Szellemileg nem lehet mélyben, magasságokban szállni, repülni, maximum magas szellemiséggel gondolkozhatunk, pusztán racionális világban találhatjuk magunkat. A földi anyagi világban tudunk elboldogulni, de lélek útvesztőiben nem, ezért inkább NEM érzünk, nem szeretünk, nem bocsátkozunk mélységekkel teli viszonyba. Mert ott igazán hullámzó az élet, nem mindig van fény, néha sötétség is elborítja a szívünk minden melegét, de mégis szeretünk, mégis bízunk, egy darabig!!! Misztikus élet, világ nincsen érzelem nélkül. Csak a puszta racionalizmus, ész érvek, és egoizmus általi világ: hideg, üres, rideg, és kiszámítható, unalmas, posványos.

Akinek az életéből hiányzik az érzelem, megfosztja magát: az igaz szerelemtől, a feltételnélküliségtől, a lelki emelkedéstől, szeretettől, ami az élet mozgatórugója….stb.

De Mélységeket – legyen az pozitív vagy negatív – az élet valódiságát: Érzelem jelenti….. E nélkül az élet semmit sem ér, e nélkül az ember félember…. “Boldogok a lelki szegények” – tartja a mondás….

A lélek járul hozzá, hogy szeressünk, igazán, őszintén, érdekek nélkül. Elfogadjuk a másikat olyannak amilyen! Ha ezt a lelket, valaki megsebzi – a lélek már nem tud MEGBÍZNI benne (azaz a másikban), mert komolyan, mélyen és elkötelezetten gondolta az egészet, de megbántva sebezve érzi magát, ezáltal elhalt benne minden hit és bizalom, ami alapköve a kapcsolatoknak. Fájdalom érzését ki szereti? Az sosem vezet örömhöz, ezért jobb megoldás: ELENGEDÉSE az érzelem nélküliséggel bíró kapcsolatoknak!! Neked vajon van ilyen az életedben? El tudod engedni? Ezért egy ilyen helyzetben és szituációban a lelkileg megsebzett, jobb, ha elsétál és kisétál….. A lelketlen ember arra lesz figyelmes, mindig elveszít valakit, aki számára fontos (de csak fejben), többször is megtörténik vele, de nem gondol arra, a lelkiségét kéne fejleszteni, az érzelmi intelligencia fejlesztésével lesznek érzéki, valódi, szerelemteljes, teljességet igénylő kapcsolódásai. Nem elég a logika, az élethez megérzés, lelkiség is szükséges… Így lesz teljes, egész…. Testi-lelki-tudati értelemben is.

A lélek játéka: mégis néha komoly, sokszor véresen kegyetlen, egy haragos mondat, vagy bántó szó, nem a szellemnek ad sérülést, hanem az érzelemnek! A közöny szintén a szeretet ellentéte, a kínos értelemben vett csend, őszintétlen  megnyilvánulás is a lélek halála. ‘most nem beszélek vele, most elhallgatom előle – ez mind a logika játéka, harc a szívvel….!
Minden lelki bántás mélyebb, keményebb sebeket ejt (het), mint a fizikai fájdalom….

Minden ember annyit ér, amennyi szeretet van a lelkében, szívében! – Erdélyi Zita Ezoteria Extra (EE)

Megerősítés: Lélekhulláma

Aki jól él, az úgy tud bánni a lelkével, mint a jó hajós a vitorlájával: tudja, hogy milyen hullámok között és milyen szélirányba hajózik. A gyenge és riadt lelkű ember fél a változástól.

A bölcs megtalálja benne a nyugalmát. És van ennek még egy nagy titka: a szíved, lelked közepe nem változik. A hajós ugyanaz. Bármit hoz a jövő, bármerre fúj a szél.
Müller Péter

error: Védett tartalom!