2021-10-17

Heti előrejelzés – Augusztus 3 – Augusztus 9: Kedvező hatások

Heti Asztrológia

augusztus 3. hétfő

3-a hétfőn a hétvége során a Bak jegyében és az izoláló-lezáró jelölők által megtekert Hold bolygó a szellősebb Vízöntő jegyébe ér. Ez jót tud tenni érzelmi, emberi, családi egyensúlyunknak és dolgainknak.
Szintén itt a fő jelölő Nap elkezd távolodni a Bika Uránusz csiki-csukis kvadrátjából. Még nem ér ki onnan, de távolodóban van, ez is hozzáadhat Én-ünk stabilitásának és tisztánlátásának javulásához.

3-a hétfőn az emberi, társadalmi, egyensúlyi, párkapcsolati dolgokért felelős Vénusz fokra pontos együttállásban van az irányt, célt, megoldást jelentő Felszálló Holdcsomóponttal. Ez ugyanakkor egy virtuális jelölő, tehát gyakorlatilag valódi energiával nem bír, így ez is amolyan virtuális javító, mint a fenti kettő.
Itt hétfőn három virtuálisan kedvező hatás van, hogy így mondjuk.

augusztus 4. kedd

4-e kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr még mindig szembenállásban van az izoláló-lezáró Bak jelölőkkel, de a Plutoval szembenállása itt kioldódik. A belső hő, mintha benzingőzt lélegeztünk volna, itt alább hagyhat.

augusztus 5. szerda

5-e szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős Merkúr a nyitott, érzelmi és társasági Rák jegyéből az Oroszlánba lép. Az Oroszlán az ’Én’ jelölője, a lényünk Mag-jáé, így akcióinkat innentől befelé kell irányítanunk. Kezdjük meg, vagy a jobbak, folytassuk a behúzódást július közepe-vége óta, május-június-július kiáradása után.

augusztus 6. csütörtök

6-a csütörtökön a Hold a Halak jegyében a Neptunusz mellé ér, így ez a nap alkalmas lehet egészségügyi beavatkozásokra, egészségügyi szépítkezésre, illetve ha van rá módunk, valamilyen vizes tevékenységre. Ugyanígy relaxációra, öngyógyításra, családállításra, és hasonlókra.
6-a csütörtökön a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr kiér a Bak izolálók-lezárók szembenállásából. Mindezt az Oroszlán jegyében teszi, tehát innentől a mi Rangunk és Felelősségünk (Oroszlános nyelven), hogy önmagunk középpontjában maradjunk, és ne szóródjunk szét.

augusztus 8. szombat

8-a szombaton a fő jelölő Nap egy rendkívül intenzív fényszögbe lép a Kos Marssal. Ez begyújtja majd a kazánt. Akár külső hőmérsékletben, akár a Kollektíva tüntetős-támadós trendjében, akár pedig abban, hogy az ego-nk fellázadhat, hogy „Nem fogok én itt behúzódni, én megyek én, ahova én akarok, én!”. Rengeteg expanzív, extrovertált energia gyűlik itt össze, így figyelnünk kell majd, hogy a gyeplőt meg tudjuk tartani.

8-a szombaton kioldódik a fő jelölő Nap csiki-csukis kvadrátja a stabil és tisztánlátó Bika Uránusszal, ami egyesülve az eggyel ezelőtti fényszöggel arra késztethet, hogy kilőjünk, mint egy rakéta, vagy felszálló repülő. Ne tegyük.
8-a szombaton a társadalmiságért, egyensúlyért, harmóniáért, párkapcsolatokért felelős Vénusz nagynővéri jegyébe, a Rák jegyébe lép. Amikor a tavalyi év második felében és végén készültünk az idei évre, sokat volt emlegetve a „vidéki nagymama”, „a hó által lezárt hágó, és úgy a magában boldoguló falu”, „a századforduló Majális képe”. Na, ez olyan. Ez a Vidéki Turizmus, a tisztáson piknikezés, a néhány közeli-bizalmi emberrel falatozás jelölője.

9-e vasárnap csupán erre a napra a Kos Mars mellé ér a Hold. Emiatt lágy részeinkben megjelenhet egy váratlan feszültség, akár düh vagy agresszió is. Az arra hajlamosak figyeljenek oda gyomorsavra, refluxra, illetve nőgyógyászati vérzésre-görcsre. Aztán ahogy megy tovább a Hold a neki baráti Bika jegyébe majd, mindez amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is tud majd menni.
Az elmúlt egy-két hétben behúzták a kéziféket megint, ettől egy kicsit megzavarodhattunk és felgőzölhettünk. Ezen a héten már kirajzolódnak az irányok. Ugyanaz, mint május eleje. Behúzódás, lassabb, óvottabb cselekedetek néhány közeli másik emberrel.