2020-09-29

Istennők üzenete hétfő estére: Három emberi tulajdonság, ami átsegít a nehézségeken

Elérkezett az idő, amikor el kell dobnunk mindazt, amit tanultunk, mert azok valójában nem segítik az életünket.

Az anyagi javak természetesen jobbá teszik azt bizonyos mértékig, de életünk igazi minőségét sokkal inkább a nem materiális dolgok: a szeretet, a béke, a harmónia jelenléte határozza meg. Mindannyian ezeket keressük.

Maharishi három nagyon fontos gondolatot szeretne most kiemelni, melyek gyakorlásával életünk egyszerűbbé, és ezáltal boldogabbá válik.

1. Hála

Minél hálásabbak vagyunk mindazért, amit elértünk, annál kedvesebbek leszünk. A kedvesség ereje abban rejlik, hogy ha kedves vagy, nem érzed a nehézségeket, szabaddá válsz tőlük. Így a hála az egyik legerősebb mantra, melyet Maharishi mindenkinek ajánl. Segítségével fenntarthatod a kedvességet, az együttérzést, megszabadulhatsz az egótól, az önzőségtől és a mohóságtól. Így már tudod, mennyire erőteljes.

2. Jelen pillanat

Amikor a jelen pillanatban vagyunk, képesek vagyunk megérteni mindent, ami körülöttünk történik. Megtapasztalhatunk mindent, ami abban a pillanatban történik, anélkül, hogy belegondolnánk bármit is a múltbeli tapasztalatainkból, vagy megzavarnánk a jövőről való feltételezéseinkkel. Egyik sem igaz; az igazság az, ami éppen most van. Ezzel az attitűddel képesek leszünk másokat meghallgatni, képesek leszünk saját magunkat meghallani. Ez a legfontosabb. Így a szívünkből fogunk beszélni, és meghalljuk mások szívének a hangját. Ezáltal a kommunikáció nagyon tisztává válik, és az elménk is megtisztul.

3. Őszinteség

Az önmagunkkal és másokkal szembeni őszinteség elvezet a bűntudat nélküli élethez. Őszintének lenni azt jelenti, hogy nem vagyunk konfliktusban önmagunkkal. Mi a konfliktus? A világ most szembesül ezzel a problémával, és tekinthetjük ezt akár a III. világháborúnak is, amely zajlik. Ez a fej és a szív közötti harc. A koncepciók, a logika és a valóság konfliktusban állnak a modern oktatási rendszernek és civilizációnak köszönhetően.ahhoz vezet, hogy az emberekben hatalmas feszültség keletkezik: olyan dolgokban hiszünk, melyekben nem kellene, olyan dolgokról beszélünk, melyekben nem hiszünk. De most legyél őszinte a gondolataidban, szavaidban és cselekedeteidben először saját magad, majd mások irányába! Ha így teszel, előbb bátrabbá, majd büszkébbé válsz.Mostantól viszont kerüld el a fejed és szíved közötti konfliktust.

Ha őszinte vagy, bátrabbá, magabiztosabbá és büszkébbé válsz. Ez az, amire szükségünk van. Sok szerencsét!
Maharishi Bhramananda Yogi

X