2021-09-21

Július 29. csütörtök: Megvalósulás

Minden külső vágyunk, álmunk, célunk valójában valamilyen belső minőség megvalósulási vágyának a kivetülése.

Amikor azt hisszük, hogy ha a külső világunkban megvalósul az, amit szeretnénk, attól boldogok leszünk, vagy jó irányba változik az életünk, akkor valójában egy belső minőség megvalósulására vágyunk.

Gyakran kint szeretnénk látni azt a megvalósulást, amire valójában bent van szükségünk. Azt hisszük, ha kívül elérjük, ha kint megvalósítjuk, azáltal bent is megtörténik, bent is átalakul az, amit szeretnénk.
Azt hisszük, hogy a külső vágyunk által elérhetjük a belső boldogságot, belső kiteljesedést is.
Azonban a kívül hajszolt vágyak, elképzelések által gyakran épp Önmagunktól kerülünk egyre távolabb, ha nem törekszünk közben arra, hogy a belső világunkban létrehozzuk azt a minőséget, amelyre reményeink szerint a vágyunk elérése által tennék szert.
Amikor egy külső dologra vágyunk a formai világban, valójában mindig egy belső állapotra vágyunk, és sok fölösleges kört, küzdelmet megsporólhatunk, ha a valójában vágyott belső állapot létrehozására törekszünk.
Csak az önmagunkban megvalósított dolgok által lelhetjük valódi örömünket a kivül is megvalósuló álmainkban.

Csak tegyük fel önmagunknak a kérdést, hogy miben változna a belső állapotunk akkor, ha megvalósulna a vágyunk, és megtudhatjuk mire vágyunk valójában.
Botos Orsolya