2020-10-24

Júniusi Energiák: Élj a Teremtéssel!

Nagy áttörés

Június eleje

Nagyon impulzív nap lehet, vagy a totális erőtlenségé. A párodtól ne vedd fel esetleges hirtelen fellobbanásait, ugyanakkor Te is, ha teheted, inkább számolj el tízig magadban, mielőtt kiöntöd dühödet. Ez a nap arra tanít, hogy hogyan tudod a dinamikus egyensúlyt fenntartani. Az Univerzumban minden mozgásban van, mégis a kiegyenlítődésre tör. Egy fontos kulcsa van: a Mars, tehát az Erő, amivel ezt a dinamizmust mozgatod. Ha ezt arra használod, hogy túllépj magadon, hogy kitörj a saját rendszeredből, akkor azzal egy magasabb szinten kerülsz Harmóniába. Ám ha mások ellenében, másokon túllépve akarod megmutatni erőidet, akkor annál nagyobb lesz a békétlenség. Ez egy fantasztikus Teremtő időszak! Hatalmas erőkkel. Élj a Teremtéssel! Ha káoszt vagy zűrzavart látsz, akkor tudd, hogy ez egy erő, ami látszólag ellened dolgozik. Arra tanít, hogy győzd le a félelmeidet! Le tudod győzni!

Június 5:

Telihold az ikrek-nyilas tengelyen, ami most igen kedvezőtlen ezekben az energiákban, nagyfokú tudatosságra van szükség. Az ikrek és a nyilas konfliktusa, azaz szembenállása az értelem és a bölcsesség harcát szimbolizálja ebben a teliholdban. Nagyon nagy szükséged van arra, hogy megtanulj bízni a belső intuíciódban – s bár ez a „szokásos” üzenetem, most kiélesedik a helyzet. A biztos, nyugalmas életedet nagymértékben megborító látszólagos események gyülekeznek a távolban, vagy éppen egy ilyen negatív élethelyzetben vagy. Az ilyen esetekben sokszor a „józan ész” egy régi minta szerint határozza meg a cselekedeteidet, gondolataidat. Most kihívás, hogy ezekre ne hallgass – bár természetesen hallgasd meg a hangokat a fejedben, ne fojtsd el őket: csak ne hallgass rájuk. Bízz magadban! Kövesd a harmóniát, törekedj mindenben az egyensúlyra, és meglátod, minden rendben lesz.

Talán emlékszel még a márciusi eseményekre, amikor is arról beszéltem, hogy a belső félelmek mennyire felerősödhetnek. Kérlek, idézd fel, miken mentél keresztül akkoriban, mert június első két hetében lesz dolgod a saját sötét oldaladdal. A saját sötét részünkkel leginkább mások képében találkozunk, hiszen amit magunkban nagyon nem akarunk észrevenni, az fog a legjobban zavarni másokban. Tehát, ha mostanában konfliktusokat élsz meg azzal kapcsolatban, hogy egy más ember miatt megy rosszul a sorod; vagy ha kiirtanál bizonyos embereket, hogy jobb legyen a világ: ez mind-mind a saját sötét oldalad. Ideje szembenézni önmagaddal és visszavenni azt, ami a tiéd, és nem másokra hárítani a felelősséget.

Június közepe

Most a Mars eléri a Neptunuszt, a spiritualitás égitestét, a Minden Egy jelölőjét. Tehát az eddig alacsony szinten működő Mars erők benned is, és a világban is látszólag erőtlenné válnak. Ez sok területen olyan élményt hozhat az életedbe, hogy valamire nem vagy képes, mások kényük-kedvük szerint játszanak veled, mintha az élet legyőzött volna téged. De ez csak az egó kemény tanítása, leckéje, s arra tanít Téged, hogy változtasd át az ütközni vágyó erőidet egy olyan erővé, ami magasabb rendszerbe emel! Tehát, amivel eddig védekeztél és támadtál, azzal most egységre törekszel! Ehhez bizony túl kell tudnod lépni a fájdalmaidon, félelmeiden. Például, nem szükséges tovább az igazadért küzdened, nem kell elkerülnöd a tudatlanság látszatát vagy megvédened az álláspontodat tűzön-vízen keresztül. A Mars–Neptunusz együttállás elhozza Neked azt a lehetőséget, hogy képes legyél túllépni az elkülönültségen. Megélheted azt, hogy már nem számít, ha esetleg lenéznek, és már nem is akarsz ezért jobbnak és többnek mutatkozni. Képes vagy túllépni ÖNMAGADON, képes vagy túllépni fájdalmakon és félelmeken! Ez egy nagyon nagy áldás, melyet megélni egyrészt totális megsemmisülést hoz, másrészt viszont hatalmas emelkedést egy olyan valóságba, ahol az erők egymásért és egymást segítve, támogatva léteznek.

Egy nagyon erős hit-alapú átalakulást hozhat el számodra ez az időszak, ha képes vagy a múltban megélt szeretetlenségeidet felemelni, és meglátni, hogy ez valójában a hitet tette próbára benned. Ne a múlt határozza meg a cselekedeteidet, ne a régi negatív élmények mondassák veled azt: „na, ez csak ilyen meg olyan lehet, hiszen mindig ilyen meg olyan volt”. Pont erre tanít ez az időszak, hogy meglásd, bölcsességet hozott el számodra minden, és most itt az idő az emelkedésre, az új alapok létrehozására: „régen így volt, akkor most másképp lehet, megengedem magamnak az újat”. S ha ezt TÉNYLEG el is hiszed, akkor ez fog veled történni, de ha nem vagy őszinte, akkor nem tudsz kilépni saját berögzültségedből…

Június második fele

Eljött a régi sérelmek megbocsátásának ideje. Sokan őriznek a szívükben, ha nem is haragot, de sértettséget vagy megbántottságot. Lehet, hogy valaki akarva-akaratlanul tett vagy mondott neked valamit néhány hónappal, évvel ezelőtt, és te azt még mindig őrzöd magadban, még mindig nem tudsz hozzá ugyanúgy viszonyulni, mint előtte. Tudd, hogy valójában Te magad vagy, aki saját magának ezt a sértettséget, megbántottságot okozza! Vársz egy bocsánatkérésre, míg lehet, hogy a másik nem is tudja, mit tett. Vagy az is lehet, hogy tudja, ám teljesen másképp gondolta és értette. Az emberi elme rengeteg ilyen és ehhez hasonló sértettséggel van tele.

Ezekben a napokban aktivizálódik a Mars és a Plútó szextil kapcsolata, ami a belső tüzes erőidet szimbolizálja, és most ezen erők aktív működtetésének jön el az ideje. Képes vagy átalakítani azokat a törekvéseidet, amelyeket eddig arra használtál, hogy önmagadat másokhoz képest kiemeld. Amikor mások ellen törtél, hogy bebizonyíts valamit magadnak vagy a világnak, akkor azzal valójában mindig elvettél egy kis darabot önmagadtól. A belső harcosod akkor működik magas szinten, ha önmagadat akarod legyőzni. Ha sok benned az agresszió vagy a düh (vagy ezek elfojtásai, azaz erőtlennek, irányíthatónak és kiszolgáltatottnak érzed magad), akkor az annak a szimbóluma, hogy nem működteted ezeket az erőket magas szinten. Magaddal foglalkozz hát, ne másokhoz képes mutasd meg erődet és teremtésedet! Csakis önmagadat akard túlnőni!

Június vége, Június 21:

Újhold, a rák jegyében – az éppen ide lépett Nap és Hold egyben együtt állnak a felszálló Holdcsomóponttal is, ezért ez egy igazán különleges Újhold, aminek jelentősége a karmikus utak váltásának lehetősége. Úgy szoktam mesélni az előadásaimon és tanfolyamaimon, hogy a földi utunkon mintha mindig lennének bizonyos „sorskapuk” amelyeken mindenképpen keresztül kell mennünk. Időről időre jönnek olyan elkerülhetetlen „sorsfordító” találkozások, események, amelyek így vagy úgy, de mindenképpen megtörténnek valamilyen formában. Most éppen egy ilyen időszak van, tehát ami most történik veled, azt valószínűleg nem tudod elkerülni, nem tudod megúszni. El tudod odázni, el tudsz menekülni a kihívás elől, hogy majd később teljesítsd be a sorsod, de ha kellően tudatos vagy, akkor ragadd meg a lehetőséget és lépd meg azt, amit az élet megkövetel tőled. Ezt most a napokban pontosan kell látnod, nem kell keresned, ott van az orrod előtt.

Feladatod összeegyeztetni az összeegyeztethetetlent. Harmóniát hozni a diszharmonikusba. Beindítani az elakadtat. A farkába harapó kígyóból nincs kilépési lehetőség – te most mégis ki tudsz lépni! S valamit érdemes megjegyezned erre a hétre, vagy egész életedre. Ha találkoztál bármilyen tanítással, amit nem értettél, vagy esetleg olyan dolgokkal, aminél nem világos, hogy hogyan is kéne megoldanod, akkor ne ezt kérdezd, hogy „HOGYAN csináljam?”. Ezekben a napokban nem fog segíteni a „hogyan”, s az erre adott válaszok – mert az a farkába harapó kígyóhoz vezet! Azt kérdezd helyette, bármi helyett, hogy „miért?”. Ha most azt kérdeznéd tőlem: Kedves Kunó, mondd csak, hogyan csináljam ezt megvilágosodást? Akkor azt válaszolnám, most cseréld ki a hogyan-t miért-re, és így indulj el: Miért akarod te ezt egyáltalán? És erre kutasd, keresd a válaszokat. Ez fog kivezetni téged a farkába harapó kígyóból, mert nem azt nézed, hogyan gyere ki belőle, hanem hogy egyáltalán miért kerültél te ide? És ha ez megvan, akkor ezzel hopp, a kígyó eltűnik – legalábbis nem fog a farkába harapni, hanem spirállá válik számodra.

Ami most történik veled az egy valódi és megalapozott változás, ugyanis a Szaturnusz az értékek és a valódi minőség megőrzését teszi lehetővé (a Mars–Szaturnusz szextil aktív ma). Nem tudsz most – tegyük hozzá, szerencsére – egy újabb hazugságot létrehozni magad körül, mert az azonnal porrá omlik, azonnal összedől. Éppen ezért ez az időszak kiváló arra, hogy romba dönts mindent magad körül, ami hazugságra épül, ami nem valódi. Adj erőt ennek, hadd múljon el, aminek mennie kell!

Légy Te a kezdeményező fél, és menj elébe a dolgoknak! Ha közben úgy érzed, hogy a körülmények rabja vagy, és azt látod, hogy elveszítesz dolgokat, akkor TUDD, hogy ezzel minden rendben van, mert már nem volt rá szükséged! Még akkor sem, ha nagyon ragaszkodnál valamihez: itt az idő, mindennek mennie kell. (Kiss Balázs Kunó)

X