2022-12-07

Nap a Nyilasba lép: Elkezdődik a Nyilas időszaka.

Kedd délelőtt a Nap a Nyilasba lép és elkezdődik a Nyilas időszak. 

Pár lépést hátrébb lépve, kicsit távolabbról szemlélve jobban megértjük az összefüggéseket.

S, kevésbé tragikusnak látjuk az életünket és nagyobb lendülettel látunk neki a feladatoknak.

Maguk a Nyilas jegyben születettek is végtelenül bizakodók, vidámak és örülnek az életnek. Habár lelkesedésük fel-le hullámzik, optimizmusukkal mindig képesek a körülöttük élőknek is erőt és hitet adni.

Egy Nyilasnak hatalmas a szabadságvágya, nem lehet korlátok közé szorítani, bár alacsony szinten pont ő az, aki hajlamos a környezetét irányítani. Példamutatóan megtervezett, tudatos életet él és (pusztán merő jóindulatból) másokat is igyekszik ugyanarra az útra terelni. Azt gondolja, hogy ami neki bevált, az be fog válni mindenkinél.

Egyébként kiváló pedagógus – széles látókörű, elfogadó és bölcs. Egész életét a szellemi útkeresés jellemzi, érdekli a filozófia és a spiritualizmus, szünet nélkül tanul és az élet nagy kérdésein gondolkozik („ki vagyok és miért vagyok”). Ha teheti, sokat utazik (főleg minél messzebbre) és távoli vidékeken próbál válaszokat találni.

A Nyilashoz tartozik a becsület és a jog. E jegy szülöttei magas erkölcsi normákhoz tartják magukat, törvénytisztelők, jóindulatúak és szavahihetők. Alacsony szinten viszont hajlamosak lehetnek túlzott jelentőséget tulajdonítani a rangnak és pozíciónak.

A Nyilasok nem bírják a monotóniát, folyamatosan az újat, az izgalmasat keresik és igyekeznek a napjuk minden percét hasznosan tölteni. Követik a híreket, tanulnak, sportolnak vagy a szabadban túráznak. Gyakran szimultán csinálnak egyszerre több mindent. Mozgékonyak, aktívak és kíváncsiak.

A Nyilas jegyet már a régi dokumentumokban is félig ember- félig ló alakban, felfelé tartott íjjal ábrázolták. Ő az, aki nyilával az égbolt felé lő, hidat alkot Ég és Föld között és a legmagasabb szinten képes bölcsességével és hitével másoknak is reményt adni.

A születési képletben a Nap jegye az egót, a gondolkodást jelzi. Ez egy ismeretlen, újonnan bevállalt tanulási feladat, amelynek az energiáival sokszor nehéz megküzdenünk.

 A Nyilas napjegyű lelkek azért születnek a Földre, hogy megtanuljanak kialakítani egy magas szintű pozitív világnézetet, egy távlati szemléletet, így emelkedjenek és emeljenek másokat is.

A Nyilas uralkodó bolygója a Jupiter, ami a képletben azt mutatja meg, hogy milyen életterületen vagyunk szerencsések, hol van esélyünk a sikerre, a bőségre és kiteljesedésre.

Letay Adrienn karmaasztrogus

error: Védett tartalom!