2021-11-30

Napi Bölcsességek!

Egy bölcs nagymama tanácsai az unokájának

A család harmóniájának 8 pontja:

1. Ne légy féltékeny – a féltékenység tönkreteszi a családot. Ha a férjed valóban szeret téged, eszébe sem jut lecserélni téged, minden igyekezetével azon lesz, hogy kimutassa, mennyire szeret.
2. Soha ne félj, és ne is légy lusta tanulni. Egy tanult, intelligens feleségnek tanult, intelligens gyerekei vannak. Az értelmes gyerekekre pedig általában fényes jövő és boldog családi élet vár.
3. Tartsd meg a békét a házban. Tanulj meg megbocsátani, és elsőként feladni egy veszekedést. A veszekedések, az elégedetlenség és a sértések belülről rombolják a családot, tönkreteszik azt.
4. Főzz szeretettel. Így az általad készített étel ízletes és mutatós lesz. Már az illat elárulja majd, milyen jól sikerült az étel, és boldoggá teheted vele a családodat.

5. Soha ne parancsolj meg valamit a férjednek, érd el, hogy saját magától is azt akarja tenni.
6. Tartsd távol a veszekedéseket a gyerekektől, ők még sebezhetőbbek, mint a felnőttek. Hibásnak érzik majd magukat, és téged sem fognak tisztelni. Pedig a szülők fontos szerepet játszanak abban, hogy a gyerekeik megtanulják, mit jelent a tisztelet.
7. Soha ne fogj neki takarítani, amikor rossz kedved van. Csak még nagyobb rendetlenséget teremtesz.
8. A családban a legfontosabb az egymás iránti tisztelet. Ha a tisztelet megvan, meglesz a szeretet is.
Ezek a tanácsok nemzedékről nemzedékre szálltak, és soha nem vallottak kudarcot. Hála, szeretet és bölcsesség rejlik bennük.

Senki sem állítja, hogy a családi élet könnyű volna, de mindenképpen ajándék, ezért gondosan, tisztelettel és nagy felelősséggel kell bánnunk vele.

error: Védett tartalom!