2020-08-05

November 13. szerda: Életünk minden pillanata: Egy Átjáró!

A nagy égi háromszög – 2019. november 13.

Már egy ideje folyamatosan van fent egy nagy háromszög az égen, aminek az alapja a Neptunusz a Vízöntő jövő csillagaiban és a Nap-Merkúr a Mérleg csillagaiban, akik között van egy trigon kapcsolat. Már ebben benne van a tűz, a kiemelkedés, a szintlépés, amiről eleve a háromszög szól, és maga a Nyilas csillagai is, ahová ez a háromszög kifut. Hiszen tőlük indul ki egy-egy szál, ami a Szaturnusz és Plútó közeledő együttállásában csúcsosodik ki a Nyilas csillagaiban, ami a háromszög csúcsát adja.

Ez a kapcsolódás tulajdonképpen egész jól kifejezi, összefoglalja mindazt az üzenetet, ami felé haladunk. Vagyis ami most van, amit éppen a jelenben élünk, az tud majd kiteljesedni abban amit ők így együtt képviselnek. És ez azt jelenti, hogy megérteni mindkét oldalt, megélni a korlátlanságunkat, a korlátolt világban, megtapasztalni, hogy életünk minden pillanata egy átjáró, hogy csak saját magunkat tudjuk ’fogva’ tartani saját tudatlanságunk által, pedig bennünk van az a végtelen, ami mindenre képes, aki megannyi formában tapasztalja önmagát, és ezzel jár át világokon. És pont ez a korlátlanság adja az alapokat az életünknek.

Ebben a nagy égi háromszögben, most a Nap-Plútó és Merkúr-Szaturnusz közötti szextil, illetve Merkúr-Neptunusz közötti trigon kapcsolat egzakt, november 13-án. Ez így együtt remek lehetőséget tartogat a tudatosodásra, vagyis ha most arra törekszünk, hogy keressük a válaszokat, az értelmet a kérdéseinkre, gondolkodunk, akkor meg is jöhet a ’megvilágosodás’, a megoldások, a dolgokra való rálátás, megértés.

Tóth Gabriella Csillagtenger

X