2021-09-21

November 9. hétfő: Kapcsolati harmónia

Hétfőn, november 9-én a Vénusz eléri a Kosban hátráló Mars oppozíciós pontját.

A két bolygó ellentétes irányú mozgása miatt, holnapra már ki is oldódik ez a kapcsolat. Mivel mindkét bolygó uralmi helyzetben van ez a nap viszont elég erős lesz. Az önérvényesítő akarat és a (pár)kapcsolati harmóniára való törekvés között ingadozhatunk, feszülhetünk akár. Az egó és a szerelem között.

Az Én és a mi között. Tudatosan működtetve ez az energia nagyon jó lehetőségeket hozhat az életünkben annak felismerésére, hogy a vagy-vagy helyett az is-is a megoldás. Az oppozíciós kapcsolat olyan, mint a libikóka, hol egyik kerül előtérbe, hol a másik viszont nagyon fontos, hogy ha tudjuk, hogy mikor melyiknek jön el az ideje, akkor inspirációs forrásként működhetnek egymás számára. Ebben az esetben a harmónia, kiegyensúlyozottság a kapcsolatainkban, az erre való törekvés inspirálhat arra, hogy megvívjuk a belső harcainkat, hogy önuralmat gyakoroljunk, hogy legyőzzük a félelmeinket és bátran felvállaljuk önmagunkat, és mindez fordítva is érvényes. Ugyanakkor a szerelem, a kreativitás erőt, lendületet adhat ahhoz, hogy elkezdjünk valamit, hogy fordítsunk az irányon. A Mars ugyanis még néhány napig hátrál. Másrészről éppen a hátráló Mars miatt érezhetjük úgy is, hogy tennénk valamit, alkotnánk, de valami visszatart, nincs elég erőnk hozzá, és ez feszültté tehet. Érdemes a belső erőforrásokra figyelni, a testünk jelzéseire, belső munkára fordítani a kreatív energiáinkat, belül megteremteni a harmóniát, önmagunkkal ápolni a kapcsolatot. Ehhez tud segítséget nyújtani a Nap és a Neptun már meglévő emelő, lelkesítő kapcsolata is. A Nap a Mérleg csillagképben, a Skorpió jegyében jár, a Neptun pedig a Halak jegyében, a Vízöntő csillagképben. A múlttal való szembenézés, az önvizsgálat, az önismeretre való törekvés, az érzéseink tudatosítása, tisztázása, a mély lelki összefüggésekre való rálátás hozhat megoldást az esetleges feszültségeinkben. Mivel a Hold a Merkúr uralma alatt, a Szűz jegyében jár, hajlamosabbak lehetünk ezen a napon az érzéseink elemzésére, a racionális megoldások keresésére, ami szintén segíti az értelmes konszenzus keresését, viszont nagyon fontos, hogy előbb tudatosítsuk az érzéseinket, ne elnyomjuk.

Ez a nap nagyon jó lehetőség a külső-belső takarításra rendrakásra, a meditációra és a spirituális munkára. Csillagjelek – csillagutak