2022-12-07

Október 9. Vasárnap: A fájó szerelem Teliholdja.

 

Vasárnap este fél hétkor pontosodik be a következő Telihold.

Amelynek energiái áthatják a következő heteket.

 Temérdek energia van jelen ebben az időpontban.

 Hiszen velünk lesz a Szaturnusz és Uránusz felfeszült kvadrátja, a Mars Neptun kvadrát. Alaphangot a Nap és Hold szembenállásában rezgő Vénusz és Chiron szembenállás adja meg.

A Vénusz-Chiron fényszögkapcsolatokban mindig érzelmi, párkapcsolati fájdalmaink kerülnek terítékre.

Olyan lélektöredékek kelnek bennünk ilyenkor életre, amik a közelmúltban, vagy régmúltban, megélt szerelmek fájdalmaiban váltak le és sérültek meg. Chiron mindig karmikus sebekre mutat rá, amiket itt azért kell újra átélnünk, hogy legyen lehetőségünk megpróbálni feldolgozni azokat, s valahogyan felgyógyulni, de legalábbis továbblépni belőlük.

A mostani Telihold képletében Chiron a Holddal a 12-es házban kapcsolódik össze, ezzel előző életeinkben szerzett szerelmi sérüléseinkre világítva, melyek mostani életünkben védekező mechanizmusokként és aztán betegségekként manifesztálták magukat.

Chiron varázsa, energiája abban rejlik, hogy egész életét, az istenek bosszúja miatt, amiért az embereket kezdte segíteni, egy gyógyíthatatlan sebbel élte és a saját fájdalmán, szenvedésén át gyógyította az embereket. Mondhatjuk, hogy az első homeopataként tekintünk rá, hiszen Chiron a sebeket, a sérüléseket a “hasonlót a hasonlóval” elvén gyógyítja.

Ha megéltünk egy veszteséget, egy fájdalmat a karmikus múltban, akkor az ebben az életben is aktiválódni fog szinte ugyanúgy – azért, hogy az újbóli megéléssel gyógyulni tudjon.

Ahogyan Chiron tartja: amikor valami fáj, akkor igazából már gyógyul. Mert amíg nem fáj, addig nincs is lehetőségünk meggyógyítani.

Mindannyian hordozzuk Chiron sebeit, sok életen át. Csalódások, veszteségek, fájdalmak, magány, formájában.

A mostani Teliholdban a Lélek gyógyulni akar. Felerősödhetnek bennünk már eddig feldolgozottnak hitt érzelmek pl. egy régi szerelemmel kapcsolatban, amiben az önbecsülésünk sérült és még mindig nem tudtuk igazából feldolgozni. Vissza-visszaköszönhet a múlt, belsőnkben (talán épp a mérhetetlen magány miatt, akár egyedül vagyunk, akár nem…) feljöhetnek olyan képek, olyan pillanatok, amelyekre valami miatt végtelen fájdalommal emlékezünk.

 Felbukkanhatnak helyzetek, amik kiválthatják bennünk a régen elmúltnak hitt fájdalmakat valakivel kapcsolatban. Bármi is tör fel, azért jön most, hogy kioldjon ebből valamennyit. Sem elnyomni, sem elfordulni ettől nem szabad.

A most megélt fájdalom gyógyítani szándékozik bennünket. De ebbe a legnehezebb magunkat beleengedni, mert hiába tartjuk magunkat a külvilág előtt, hiába teszünk úgy, mintha rendben lenne, a chironi fájdalom az a fajta, ami legbelülről, tehetetlenül, mélységesen sajog és fáj.

Engedjétek, hogy gyógyulni tudjon. 

Ila (forrás: FB TwinFlameMessage/

error: Védett tartalom!