2022-09-26

Őrangyalod üzenete szerdára: Folytonos fejlődés

Lisieux-i Szent Teréz üzenete:

Kitartóan haladsz előre a magad választotta úton.

Fontos, hogy megértsd: igazából az előrelépés ténye számít, nem a tökéletesség. Az üzenet arra szólít fel, hogy becsüld meg, amit elértél, és legyél hálás azoknak, akik idáig segítettek. Ne törődj az esetleges visszaesésekkel. A bűntudat és megbánás még senkit sem húzott ki a csávából, száműzd hát még ma ezeket a visszahúzó érzéseket.

Az Ég azt is kéri tőled, bocsáss meg magadnak mindazért, amit tettél vagy nem tettél. Szent Teréznek is megvoltak a maga gyöngéi (gyakran elaludt imádkozás közben, vagy elkalandoztak a gondolatai). Mégis hitt abban, hogy “csekélyke” előrelépéseink visznek közelebb a mennyhez és Istenhez. “Tanuljatok a nehézségekből. és növekedjetek általuk, de ne hagyjátok, hogy megingassák hiteteket, vagy eltántorítsanak Isten útjaitól” – írta.

Szent Teréz a franciaországi Lisieux-ben született, s 1873-ban két nővérével együtt belépett a karmelita rendbe. Misztikus élményeit (az apátnő engedélyével) Egy lélek története című önéletrajzában vetette papírra.

A szent közbelépésének számos csodálatos gyógyulást tulajdonítanak: fekélyeket. gümőkórt és ízületi gyulladást szüntetett meg. Halálos ágyán megígérte, hogy jelenlétéről és hite erejéről rózsákkal ad majd hírt, ezért gyakran nevezik “Kis Virágnak”.

error: Védett tartalom!