2023-09-22

Szeptember 23. péntek: Az őszi nap-éj egyenlőség pillanatában elrejtett üzenet!

A Nap megérkezik a mérleg nulla pontjához (szeptember 23.), ez az őszi nap-éj egyenlőség ideje.

Innentől elindulunk a mélységbe, a sötétség birodalmába, vagyis a fókusz a belső világ felé terelődik.

Ez minden évben meghatározó pillanata életünknek, mert innentől kezdődik a felkészülés arra, hogy a Skorpió világába lépve ne elnyeljen az Alvilág hanem átminősülve ki tudjunk emelkedni belőle.

Ez minden évben nagyon fontos pillanat. De idén itt valami nagyon meg akarja értetni, mutatni magát. Ez most egy nagyon kiemelt pillanat, nemcsak mert egy Nap-Merkúr együttállással egyidőben történik amikor Merkúr visszafelé tartó útján pont akkor érkezik meg a mérleg nullához mikor a Nap is, ami önmagában nagyon hangsúlyos, hanem mert megérkezik Vénusz és Hold is erre a találkozóra, igaz két nappal később (szeptember 25-én), ezáltal a négy gyors bolygónk egyszerre van jelen, tulajdonképpen együtt tolnak át a kapun. Ez azt jelenti, hogy egyidőben van a Nap-Merkúr együttállás (szept. 23), Hold-Vénusz, Hold-Merkúr, Hold-Nap együttállás vagyis Újhold egy napon (szept. 25) és zárásként Merkúr-Vénusz együttállás (szept. 26) mindez szembenállásban Jupiterrel és Neptunusszal.

A mérleg nulla az aratás, az elmúlás, a ’halál’ pillanata, amiben az addig megtett úton megszerzett tudás összegzése van, ezáltal ez egy születés, hiszen ezzel a tudással megyünk tovább, de itt befelé indulunk, vagyis az isteni világ, az új tervek elindítása felé, ami majd a téli napforduló pillanata lesz, ami idén a Nap-Jupiter kvadráttal igazán kiemelt lesz.

Mivel mindez a Szűz csillagainak múltból elrugaszkodó lábánál történik, ahol a négy gyors bolygónk összegyűlik néhány napra, mindez arra hívja fel a figyelmet, amit Merkúr az itteni retrográd mozgásával abszolút nyomatékosít is, hogy a hétköznapi életedben kell most valamit felismerned, feltárnod, észrevenned, mindazon dolgokat amit már nem kéne tovább cipelned, ami már nem életképes, amin változtatni kéne. Mind életed, érzelmeid, gondolkodásod és teremtőerőid terén, tulajdonképpen magával a földi létezéssel kapcsolatosan.

Mindezek felismerését hozza ez a néhány előttünk álló nap, amihez Jupiter és Neptunusz meghozza a rálátást, a másik szemszöget. Ez van egyébként magában a Merkúr-Jupiter szembenállásában is, ami így együtt valóban nagyon kiemeltté válik. Tényleg nagyon nagyon érdemes kihasználni, odafigyelni, észrevenni mit próbál mindez üzenni, mert nagyon sok minden múlik ezen.

Ha nem lenne fontos, nem lenne ennyire kiemelt. Hat bolygó vesz részt ebben, a négy hétköznapi világunkat szimbolizáló gyors bolygók és az isteni világunkat szimbolizáló Neptunusz-Jupiter.

A személyes hétköznapi életed mellett van ennek egy nagy globális üzenete, amit eldugtam a sorok között, de nem tárok fel, hagyom, hogy mindenki maga érezzen rá, mert akkor lesz igazán a tiéd.

Olyan idők felé indulunk amikor már az lesz életképes amit magad fedezel fel, ezért most meghagyom neked, hogy halld ki a sorok közül és értsd meg saját magad, neked mit üzen.
Tóth Gabriella Csillagtenger

error: Védett tartalom!