2023-05-30

Szeptember 24-25. szombat-vasárnap: Az újrakezdés -és indulás hétvégéje.

A mostani Újhold (vasárnapi) a mérlegben, rányomja a bélyegét az emberi kapcsolatainkra, a hétvégére is.

Vasárnap tetőzik, amit a Vénusz bolygó ural.

Egy képzeletbeli ‘újraindítási gombbal’ tudjuk az agyi ‘szoftverünket’ újrakódolni – és indítani. Változni és átalakulni, ez most a mottó, a fejlődésünk érdekében.

Aki nem ismeri fel az elengedés folyamatát, amit mindig elfogadás előz meg, az az illető egy helyben toporog és személyiség vázoltatása helyett egója és ‘kivagyokén szerepet’ játssza minden mennyiségben, már-már nevetségesség határán. De nem lesz már nézőközönsége, ezt majd a jövőben ismeri fel, mert jelenben nem látja a ‘fától az erdőt’ szindrómában szenved…. S, mint egy rossz színész: ripacskodik a színpadon, méltatlanul és unalmasan játssza a szerepét, amit a felszínes külvilág elvár, de nem tapsol neki!
Légy éber, gyakorold az életedre vetítve felismerés, elfogadás és elengedés, lezárás folyamatát, hogy meg tudj újulni, készen állj: az élet nehézségeinek, változásainak fogadására.

Nem az az erős, és spirituálisan fejlett, aki külsőségek, felszínességek mögé menekül és melldöngetve mutatja a világnak milyen sikeres. Mert ugye bölcsek hallgatnak, és csend sokkal beszédesebb minthogy az egót harcba hívva mutassuk a világnak mennyire fejlett és emelkedett emberek vagyunk. Ennek rendszerint bukás a vége, csalódás. Magunkban. Mert:

“A bolygónak nincs szüksége több sikeres emberre.
A bolygónak békét hozó, gyógyító, újító, mesélő és szerető emberekre van sürgős szüksége.” Tendzin Gjaco, a XIV. Dalai Láma

Ennek ellenszere a következő, ne vitaminokat szedj, harsogd az igazadat, hanem egy lélegzetvételnyi képzeletbeli ‘pirulát’ vegyél be, ami a gondolkodásmódot kódolja át. Sose másoknak és külvilág trendi divatjának akarj megfelelni, hanem Önmagadba. Felelj meg ÖNmagadnak és légy őszinte: magaddal!!! Újulj meg és fejlődj, élvezd az életet. Az élet nem csak megalázkodásból, szolgálatból áll, sírás-rívásból, hanem abból is, hogy boldogok legyünk önmagunkkal is, létezzünk, éljünk a szó legszorosabb pozitív értelmében. Ez a Mérleg Újhold erről szól, ÉLETöröm, szerelem, barátság, minden pozitív velejárójával együtt.

Fogadd el, de aki nem tiszta, és nem pozitív őket mielőbb engedd el. Ezt üzeni a mostani újhold (Mérlegben, szeptember 25. vasárnap)

Megerősítés: Nyugalom ideje!

Csendes időszak következik, telve békességgel.

Az elme nyugalma egyet jelent azzal, hogy biztonságban érezzük magunkat, és tudjuk, hogy mindenünk megvan. Még ha logikus értelmed nem is tudja, hogyan lehet egy feladatot megoldani, elméd nyugalma tudatában van, bízik Isten csodálatos megoldásában. Ez a fajta hit mindig biztosíték, hiszen a hit mindenfajta csodatapasztalat kulcsa.
Ezzel a kártyával bátorítanak az angyalok: az elme békéje benned él.

A derű fészke nem a nagy felfordulásban van. Tévedés azt gondolni, hogy a probléma megoldódása utánra kell tartogatni a derűt, mintegy várakozni rá. Épp az ellenkezője igaz. Először a nyugalomért kell dolgozni, és csak eztán tűnnek el a gondok.

A nyugalom elméd természetes állapota. Ezt segítenek elérni az angyalok.

error: Védett tartalom!