2021-11-30

Szeptember 28. kedd: Családi összetartó energiák!

Kedden újrakezdhetsz valamit, vagy frissítheted a meglévő kapcsolataidat.

Ezek a kapcsolati rendszerek, főleg családi és rokoni szálakat jelentenek. Egy döntéshelyzetet is hozhatnak!

Ha párkapcsolatról van szó, akkor át kell értékelni túlzó féltés, vagy féltékenység és birtoklás kérdését. Melyik fél az, aki jobban szeret, és “betegesen” ragaszkodik a másikhoz? Ki az, aki túlzott féltékenységével, ellenőrzési -és irányítási problémáival megmérgezi a harmonikus együttlétet?

Ezekkel a túlzó negatív magatartásformákkal foglalkozni- és iktatni kell, elengedhetetlen a boldog kapcsolatért! Mert ezen sok múlik, ha az egyik fél nagyon féltékeny, akkor ráragasztja azt a aggódást, és rátelepedés érzését a másikra, aki ettől nyomasztónak és boldogtalannak érzi magát. Ezért menekülőre fogja és nem igazán marad meg hosszú távon, a párja mellett. Ilyenkor jön a valódi megcsalás, vagy “elúszás” a problémák elől. Beszélgetés és őszinte, nyílt kommunikáció hiánya aztán rányomja a bélyegét a párkapcsolat minőségére. Aminek következtében jönnek a hazugságok és másokhoz való menekülés, és a pozitív visszaigazolás reményében elérkezhet a kapcsolat a megcsalás mezsgyéjére. Ahonnan lehet már nincs visszaút?!? Lelki sebek, sérülések is törvényszerűek!

A kapcsolat átalakul egy hiúsági kérdéssé nővi ki magát. Ki bántotta jobban a másikat, ki miért lépett rá a hazugság ösvényére, miért árulta el a társát? Vajon a gyerekek is érzik, Ők is sérülnek benne, ha közvetett módon is? Klasszikus értelemben vett párkapcsolatnak nem ez a funkciója, sokkal inkább az, hogy örömet szerezzünk a másiknak, feltétetel nélkül szeressünk. Elfogadjuk olyannak a másikat amilyen… S, egymás által fejlődjünk, sokkal jobbak és jobbak legyünk… Testi-lelki-szellemi értelemben is tudjunk egymásnak adni – és kapni is. Ennek a harmóniája, egyensúlyba hozatala adja meg a párkapcsolat esszenciáját. Ha ez nincs, kapcsolatról, családról se beszélhetünk, inkább egy gazdasági társulás, vagy lakótársi viszony, egy üzleti elv, ami összeköt. A Látszat kapcsolat fenntartása lesz fontos! Tudjuk “vetíteni” a közösségi oldalakon, a szülőknek, a barátainknak és munkahelyünkön is mindazt, hogy Mi egy “happy család” vagyunk, így nagyobb tekintély övez a külvilág felől! Az mindegy, hogy belül felfal minket a “penész”, jó volna eltűnni pár hónapra egyedül, végre ÖNmagunkkal is lehessünk. Leépítsük az egót, amely akkora lett idővel, hogy nagyobb mint szívünk… Ilyenkor valóban érezheti magát az ember ELVESZETTNEK!

A családi összetartó energiákat, csak őszinte, nyílt lapokkal lehet “megjátszani”, ahol nincs helye: megcsalásnak, és halogatásnak, alkudozásnak sem. Ehhez legjobb módszer: a kommunikáció, hogy ne egymás mellett beszéljünk el, hanem egymással, közösen lássuk a célt, és köztes időt őszinte szeretetben töltsük el…. Ehhez kívánok sok erőt, Erdélyi Zita (EE)

error: Védett tartalom!