2021-12-06

Tanmese: Rövid utazás

Egy idős nő felszállt egy buszra és leült.

A következő megállóban egy erős, morcos fiatal nő felmászott, és élesen leült az öregasszony mellé, és megütötte a számtalan táskájával.

Amikor látta, hogy az idős asszony csendben maradt, a fiatal nő megkérdezte tőle, hogy miért nem panaszkodott, amikor a táskáival összeütötte.
Az idős nő mosolyogva válaszolt: Nem kell ilyen jelentéktelen dolgot megbeszélni, mert a melletted lévő utam azért olyan rövid, mert a következő megállóban leszállok.
Ez a válasz megérdemli, hogy aranybetűkkel írják: Nem kell ilyen jelentéktelen dologról beszélni, mert túl rövid a közös utazásunk.
Mindannyiunknak meg kell értenie, hogy az időnk ebben a világban oly rövid, hogy a küzdelmekkel, haszontalan érvekkel, féltékenységgel, nem megbocsátással, elégedetlenséggel és a folyamatos felfedezés hozzáállásával nevetséges idő-és energiapazarlás.
Valaki összetörte a szíved? Maradj nyugodt.
Az utazás túl rövid.
Valaki elárult, megfélemlített, megcsalt vagy megalázott? Nyugodj meg. Bocsánat. Az utazás túl rövid.
Valaki ok nélkül sértegetett? Maradj nyugodt. Ne törődj vele. Az utazás túl rövid.
Hozzászólt egy szomszéd a csevegéshez, ami nem tetszett? Maradj nyugodt. Ne törődj vele. Bocsáss meg ezért. Az utazás túl rövid.
Bármilyen problémát is okozott nekünk valaki, ne feledd, hogy a közös utunk túl rövid.
Senki sem tudja, hogy mennyi az utazás. Senki sem tudja, mikor érkezik meg a megállójába. A közös kirándulásunk túl rövid.
Nagyra értékeljük a barátokat és a családot. Legyünk tisztelettudók, kedvesek és megbocsátók, hálával és örömmel tölt el minket, miután nagyon rövid volt a közös utazásunk.

Oszd meg a mosolyod… az utazásunk nagyonrövid. /Forràs Braun Gábor

error: Védett tartalom!