2022-08-14

Telihold után

A Telihold margójára

A Hold a befogadás szimbóluma. A Befogadás vagy más elnevezéssel a Föld a I Ching, magyarul a változások könyvének második jelének elnevezése, melynek kapcsán született egy négysoros vers és néhány gondolat.
BEFOGADÓ
Légy alázatos, együttműködő,
másokon önzetlenül segítő.
Befogadó, odaadó és támogató,
így természetes módon megleled a Tao-t.
Ha ezt a jelet kapod, akkor vándor utad e szakaszában a lágyság, a hajlékonyság, az engedelmesség, a szerénység, a befogadás, az engedékenység, a veled született képességek azok, amelyekre most szükséged van.
Légy alázatos, együttműködő és másokon önzetlenül segítő, az égi energiákat befogadó, s ezek segítségével rajtad keresztül formát öltenek a dolgok. Ha képes vagy az égi energiákat befogadni és követni a Tao-t, a Szíved, akkor benne vagy a Nagy Folyamban és tudatod békés, nyugodt marad még akkor is, ha a külvilágban tombol a vihar.
Ha azonban az egó átveszi az irányítást és az élre tör, akkor az emberi mentalitás, vágyak ösvényére tévedsz és ezen késztetéseket kezded el követni, s így letérsz az Útról. Az igazat felváltja a hamis, az “egyenes” útról letérve “ördögi” körökbe keveredsz.
A kulcs, hogy akár nehézségek közepette is kitartóan és alázatosan kövesd a “helyeset”, a szíved, lelked hangját, a csillagot a homlokodon. Őszintén, tisztán, nyitott tudattal, derűsen, természetes EGYszerűségben, másokat támogatva éld az életed, akár úgy is, hogy mások sértegetnek, nem értékelnek téged.

A kihívás, hogy valami olyat szükséges követned, ami ésszel fel nem fogható, az emberi értelmen túl van. Valami olyasminek szükséges átadni, odaadni magad, amiben nem vagy biztos és az agyad megkérdőjelezi. S ezzel együtt, ha bizonyosság van a Szívedben, bizalom ébred benned és átadod magad, az irányítást a magasabb akaratnak, akkor a dolgok úgymond maguktól megoldódnak, a válaszok, a megoldások a “semmiből” felbukkanak.
Csillag jelen-LÉT – Dévai Varga István

error: Védett tartalom!