2021-09-21

Univerzum áldása vasárnapra: Érdeklődés

Kezdj el olyasmivel foglalkozni, ami felkelti a kíváncsiságodat!

Mi érdekel? Miről szeretnél többet megtudni?

Az érdeklődés olyan, akár egy úti térkép, amely segíti a lélek tájékozódását. Az ember természetes kíváncsisággal fordul olyan életterületek felé, amelyek kapcsolatban állnak isteni küldetésével (azaz a legfőbb okkal, amiért erre a világra születtünk).
Figyelj oda gondolataidra és cselekedeteidre, merre vezérelnek. Végy észre minden olyan témát, ami érdekel. Ügyelj arra, mivel foglalkozol szabadidődben, mi ragad meg embertársaidban. Közeli barátaid és családtagjaid szintén segíthetnek neked észrevételeikkel.
Használd fel érdeklődésedet arra, hogy többet megtudj önmagadról és a világról.

Megerősítő gondolatok: Gyengédség saját magunkkal

Az általános ökölszabály így szól: ahogyan velem bántak, úgy tanultam meg önmagammal bánni; ahogy önmagammal bánok, úgy bánok azokkal, akik legközelebb állnak hozzám, akiket szeretek. Vagyis, ha nem volt velem senki sem gyengéd gyerekkoromban, akkor nem tudok gyengéd lenni sem önmagammal, sem a szeretteimmel. A múltat nem tudom megváltoztatni. Anélkül, hogy megtanulnék magammal jól bánni, a szeretteimmel sem leszek rá képes, még ha tudatosan azt akarom is.

A feladatom tehát megszeretni önmagamat, törődni magammal, gyengédnek lenni saját magammal, hogy komolyan vegyem az élményeimet, tapasztalataimat, gondolataimat és érzelmeimet. F.A.