2024-05-13

Misztikus Tündérek üzenetei csütörtök estére: Nagy átalakulás napjain vagyunk túl!

Az évkör legmélyebb, legrövidebb és legsötétebb napjai a téli napforduló előtti egy hét (december 15-21. között), amikor a Nap a Skorpió csillagkép farka részében halad.

Ez az átalakulás ideje. Ha eddig úgy érezted nem érted mi történik, akkor valószínűleg ebben az időszakban teszed fel ezt a kérdést igazán.

Most van itt ugyanis annak az ideje, hogy feláldozd a máglyán a halandó ént (az egot, vagyis a szenvedő éned).

A halandót feláldozni viszont nem is olyan egyszerű. Először is fel kell tudni ismerni, hogy van ilyen. Aki ezt felismerte, már tudja, hogy van isteni része is, ezáltal ez az áldozat nem a halált jelenti, hanem a fénytelentől, vagyis a szenvedő éntől való megszabadulást. De még ez sem könnyű, mert azt is fel kell tudni ismerni, hogy ehhez nem a „marhákat” vagyis a külvilágot, a másikat kell feláldozni a fény oltárán, hanem saját magad halandó részeit, az egot. És még ekkor sem könnyű, mert túl erős az ego, a halandó, a szenvedő rész, aki nem is szenvedni akar, csak így hívjuk, hanem fejlődni, mert még feladatai vannak ahhoz, hogy tovább tudjon lépni.

Ezért erős az ego, hogy folyamatosan helyzetbe hozzon, ezzel segítse a fejlődésed. Vagyis a lényeg, arra rájönni, hogy a feladatok, a „szenvedés” nem ellened, hanem érted van, mert ez juttat majd vissza isteni önmagadba, de már a tudással. Addig viszont dolog van, nem más, mint meghaladni önmagad szenvedő énjét, a halandót.

Ez nagy és hosszú út. Ezt egyszerre nem lehet, az ego teljes lerakása egy folyamat, ettől még távol vagyunk, de minden évben megkapjuk a lehetőségét annak, hogy újabb és újabb lépéseket tegyünk efelé, kérdés tudunk-e élni vele.

Ez a hét, míg a Nap a Skorpió farka csillagaiban jár szól erről, hogy felismerjük mennyit fejlődtünk egy év alatt és hol van még feladatunk. Ekkor van itt az idő arra, hogy szembesítsük saját magunkat, hogy mennyit fejlődtünk egy év alatt. Ennek tudatosítása szükséges ahhoz, hogy a téli napforduló pillanatában, amikor megszületik a fény, ami idén különösen erős lesz a retrográd Merkúr-Nap együttállása miatt, mindez tudatosodjon bennünk és ezzel haladjunk tovább.

Érdemes elvégezni ezt az önértékelést, mert enélkül nincs tudatosodás. Aki nem végzi el ezt a belső munkát, halad a körforgáson tovább. Erről szólnak ezek a napok, érdemes kihasználni és befelé figyelni, figyelni saját működésed és tudatosítani.

Tóth Gabriella Csillagtenger

Megerősítés: Érdemes most átértékelni a dolgainkat, elmúlt napjainkat is, mit érzünk, mi az ami foglalkoztat?

Mi az amin változtatni szeretnénk?

Mi az, amit el kell engedni ahhoz, még felszabadultabbak és boldogabbak legyünk?

Gyógyító üzenet: Az arc energiapontjainak kezelése

A marma pontok tudománya az ájurvéda szerves részét képezi. Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van. Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatók.

A prána székhelyéül szolgáló pontok stimulálásával az agyi központokon keresztül hatás gyakorolható a dosháknak, al-dosháknak, csakráknak, nadiknak, srotáknak megfelelő szervekre.
A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.
Fontos! Mindig a megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot!

A marma pontokat a masszázs mellett testgyertyázással is aktiválhatja.

A testgyertyázás menete: A kezelendő személy feküdjön kényelmesen. A marma pont előmasszírozásával tegyük érzékenyebbé a kezelendő területet, így a kezelés hatékonyabb lesz. Az adott marma pontnak megfelelő illatanyagú gyertya alsó, keskeny végét helyezzük a kiválasztott területre, majd gyújtsuk meg és égessük le a zöld vonalig. A meggyújtás után szívóhatás (a meleg levegő felfelé száll) jön létre, amely az adott marma pont felett vérbőséget okoz, és serkenti a vérkeringést, ezzel elősegítve a testi, lelki és mentális amák (mérgek) távozását.

A gyertya meggyújtása után adja ki gondolatban a következő utasítást: Távozzon azonnal a füsttel, a gyertyán át, a marma ponton (az adott pont neve) keresztül a pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, összes testi, lelki és mentális méreg!
A vákuum az alsó szárba húzza fel az energiapontnál lévő lerakódásokat (zöld vonal alatt), és juttatja be (spirál vonalban lefelé haladva) a hatóanyagot tartalmazó füstöt.

Akkor tartja helyesen a gyertyát, ha csak felül távozik a füst belőle. A csonkot egy odakészített, vízzel teli edényben oltsa el.

A meleg füst és a vákuum a marma pontnál szereplő Javallat masszázs és testgyertyázás esetén című részben felsorolt betegségeknél alkalmazható energiablokkot oldó, egyensúlyteremtő, a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindító hatásának köszönhetően.
A kezelés időtartama: 15 perc
Most bemutatjuk az arc energiapontjait:

1. A pont neve:sthapani (szemöldökköz):

Elhelyezkedése: homlokcsont szemöldök közötti szőrtelen része
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: agyvérzés, spaszticitás, izommerevség, izomösszehúzódás, ájulás, hányinger, hányás, heves szívdobogásérzés, migrén, fejfájás, orrmelléküreg-gyulladás, álmosság, szédülés, forgásérzet jellegű szédülés (vertigo), tájékozódási zavarok, memóriazavarok, koncentráció hiánya, alvászavarok, hiperaktivitás, orrvérzés, félelem, szorongás, ingerlékenység.

Masszázstechnika:körkörösen végzett, gyengéd, simító mozdulat.
Testgyertya: kubeba, eukaliptusz.

2. A pont neve: ashrú antara (szemöldökív):

Elhelyezkedése: szemöldök közepe, szem körüli körkörös izom (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási problémák, szürkehályog, zöldhályog, homloküreg-gyulladás, orrdugulás, szem túlerőltetése, szemfájdalom, székrekedés.
Masszázstechnika: szemöldök hosszában végzett sepregető mozdulat.
Testgyertya: erdei fenyő.

3. A pont neve:avarta (forgás):

Elhelyezkedése: szemöldök feletti ív, a szemöldök fül felöli végén (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: fejfájás, arcüreggyulladás, látási zavarok, orrmelléküreg-gyulladás, agyrázkódás, arcidegfájdalom, nátha.
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középső ujjal körkörös gyúrómozdulatok.
Testgyertya: szantál.

4. A pont neve:apanga (külső sarok):

Elhelyezkedése:felületes halántéki verőér és visszér, külső szemzug (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási zavarok, szürkehályog, zöldhályog, fényérzékenység, szemfájdalom, szem bakteriális fertőzése, szem alkalmazkodási rendellenessége, szemszárazság és vörösség, látótér defektusok, látóideg-gyulladás
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középsőujjal végzett ritmikus (erős és gyengéd) nyomás
Testgyertya: orbáncfű, ilang-ilang.

5. A pont neve:phana (orr):

Elhelyezkedése:orrszárny (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: köhögés, nátha, orrpolip, orrdugulás, orrbemeneti gyulladás, orrgarat gyulladása, orrmelléküreg-gyulladás, szaglóképesség elvesztése
Masszázstechnika: a hüvelyk- és a mutatóujj körmével nyomva stimuláljuk
Testgyertya: erdei fenyő.

6. A pont neve: kapola násá (orrlyuk töve):

Elhelyezkedése: orrüregi előcsarnok (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: isiász, ágyékfájdalom, gyomorhurut, torokfájás, nyelvfájás, nyelvelszíneződés, nyelvgyulladás, nyelvizombénulás, nyelvizomrángás, nyelvtályog, szaglási rendellenességek, szagláscsökkenés, szagérzékenység.
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató- és középső ujjal végzett ritmikus (erős és gyengéd) nyomás.
Testgyertya: natúr, zsálya.

7-8. A pont neve:sringataka (alsó és felső ajak):

Elhelyezkedés:felső és alsó ajakredő közepén
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén:szájnyálkahártya-gyulladás, ajakherpesz, frigiditás, epilepszia, gyomorfájdalmak, alacsony vérnyomás, isiász, menstruációs fájdalmak, gerincfájdalmak, cukorbetegség.
Masszázstechnika:a pontból kiinduló, simító mozdulat minden irányba (eloszlatás).
Testgyertya: geránium, propolisz.

9-10. A pont neve: simantakas (koponya csatlakozásai):

Elhelyezkedés:homlok, homlokcsont
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: fejfájás, görcsök, epilepszia, memória elvesztése, memó- riazavarok, migrén, idegi fáradékonyság, ideggyengeség, agyi működészavar, epilepsziás pszichózis, Alzheimer-kór, Parkinson-kór.
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középsőujjal végzett gyúrás.
Testgyertya: muskotályzsálya.

11.A pont neve: nasa madhya (orrhát):

Elhelyezkedése: orrcsont
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: hasi fájdalmak, aranyér, alacsony vérnyomás, szívritmuszavar, szexuális erőtlenség, testi és szellemi fáradtság, ágyéki fájdalom.
Masszázstechnika: körkörös dörzsölgetéssel stimulálni.

Testgyertya: körömvirág.
Késmárki László:Indiai akupresszúra Marmapresszúra és marma-jóga 4.bővített kiadás Ankh Kiadó 2023.