2024-04-23

Telihold hálójában: Vénuszi energiák tükrében, ébredő örömteli szerelem!

 

Virágvasárnap másnapján, március 25-én, Gyümölcsoltó boldogasszony napján, budapesti idő szerint reggel 8 órakor pontosodik be a Telihold a Kos Mérleg tengely 5 fok 7 percén, ami egyben az idei eklipsz szezon 1. párjának első fogyatkozása, egy félárnyékos Holdfogyatkozás.

Holdfogyatkozáskor a Föld „beáll” a Nap és a Hold közé, vagyis a Föld árnyéka kitakarja a Nap fényét a Hold elől.

Teliholdkor a 2 fő világosító teljes pompájukban kapcsolódik egymáshoz, ebbe a kapcsolódásba lép bele a Föld korlátozva, blokkolva az energiaáramlást. Másképpen fogalmazva a Föld árnyék frekvenciái, az emberiség alacsony rezgésű energiái elfedik a multidimenziónális lelkünk igaz valóságát, a spirituális esszenciánkat.

A budapesti képletben egy csodálatos merkaba, más néven egy hatágú csillag rajzolódik ki. Ez egy ősi szimbólum, eredetileg az atlantiszi és egyiptomi időkből származik, és a poláris világ egybeolvadását, a feminin és maszkulin, a láthatatlan és la átható világ együttműködését jelképezi. A 2 trigonból, 6 szextilből és 3 oppozícióból álló fényszögképben a 2 fővilágosító és a 2 tengely vesznek részt, van benne égi áldás, van benne termékeny feszültség és támogatás is.

Lásd meg önmagadat, ki vagy te, s ki a másik feled a világban, honnan jössz, mit hozol magaddal, s merre tartasz, mi az életfeladatod?

A Holdfogyatkozás mindig illuminálja, milyen lenne az életünk a gondoskodó, támogató nő és a lelkünkkel való kapcsolat nélkül.
Holdfogyatkozáskor eltűnik a Hold, eltűnnek az érzelmek, érzések, a tudatalatti, létrejön egy hiányállapot.

A hiány minden esetben egy hatalmas felkiáltó jel: milyen lenne az élet érzelmek, érzések, lélek nélkül?
Még tovább megyek, a mai maszkulin világban, milyen lenne az élet feminin energia nélkül?
Milyen lenne az élet nők nélkül?

Van élet nő/növekedés/fejlődés nélkül nélkül?

Megerősítés: A mai telihold üzenete.

A márciusi telihold ragyogó fénye megvilágítja életünk néhány fontos területét. Energiája erőteljes hatással lehet az emberek érzelmi és mentális állapotára. Felnagyíthatja a problémákat, hogy tisztán lássuk, hol van kibillenés, és mely területeken kell visszaállítani az egyensúlyt.

Felerősödhet az emberek igazságérzete, és egyre inkább szembenéznek az őket érintő méltánytalan helyzetekkel. Ez változásokat idézhet elő főként a párkapcsolatokban, a családi kapcsolatokban és a munkahelyen.

A telihold bátorságot ad, hogy kiálljanak magukért és megszüntessék a számukra mérgező légkört.

Az elmúlt években az egészség és a jólét témája egyre nagyobb figyelmet kapott. A testi, a lelki és a szellemi egyensúly megteremtése az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk a boldogságunkért.

A megfelelő táplálkozás, az elegendő alvás és a rendszeres testmozgás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a testünk energikus legyen. Az érzelmi egészségünk a boldogság és az elégedettség kulcsa, míg a mentális egészségünk hatással van az agyunk és az idegrendszerünk működésére. Mindezek érdekében fontos, hogy időt szánjunk a pihenésre, a stresszkezelésre és a kikapcsolódásra.

A meditáció, a jóga és különböző technikák segítenek az érzelmi és mentális egyensúly fenntartásában.
Azonban nem csak az életmódunk, hanem az emberi kötelékek is fontos szerepet játszanak a testi és lelki harmónia megőrzésében.

A szeretetteljes és támogató kapcsolatok segítenek csökkenteni a stresszt és növelik a boldogságot. Ha nehézségeink vannak bizonyos személyekkel, akkor fontos, hogy kommunikáljunk a problémákról, és megkeressük a megoldásokat. Ha pedig magányosnak érezzük magunkat, akkor érdemes új barátságokat kötni, csatlakozni közösségekhez vagy sportklubokhoz, amelyekben hasonló érdeklődésű egyének vannak.

A telihold még egy fontos dologra hívja fel a figyelmünket: Engedjük el a megfelelési kényszert! A társadalomban gyakran nagy hangsúlyt fektetnek a külsőségekre és a teljesítményre, ami sokakat arra kényszerít, hogy állandóan megfeleljenek az elvárásoknak. Azonban ez káros hatással lehet az életünkre, az érzelmi és mentális egészségünkre. Ha úgy érzed, hogy te is szenvedsz a megfelelési kényszertől, akkor érdemes ennek elengedésén dolgozni, hogy megtalálhasd a saját utadat. Annak elfogadása, hogy nem vagyunk mindig mindenben tökéletesek, és az, hogy hibázhatunk bátran, fontos lépés ahhoz, hogy megszabaduljunk a megfelelési kényszertől. Nem mások elvárásaihoz kell igazodnunk, hanem a számunkra fontos értékekhez. Ha elég magabiztos vagy, akkor kevésbé függsz mások elismerésétől, és kevésbé leszel érzékeny a kritikára.

Az önbizalmat megerősítheted például olyan tevékenységekkel, amelyekben sikeres tudsz lenni, vagy olyan dolgokkal, amelyeket szeretsz csinálni.

Az egyensúly megteremtése tehát egy hosszabb folyamat, amelyben figyelnünk kell a fizikai, az érzelmi és mentális egészségünkre, és az emberi kapcsolatainkra.

Kreatív írásgyakorlatok a márciusi teliholdhoz:
Listázd azokat az értékeket, amelyek a legfontosabbak számodra az életedben, és fogalmazd meg, hogy miért. Hogyan segítenek ezek a céljaid elérésében?

Képzeld el, hogy nyersz száz millió forintot. Írd le, hogy milyen változásokat hajtanál végre az életedben, hogy még boldogabb és elégedettebb légy. Gondolj arra, hogy milyen új hobbit szeretnél kipróbálni, milyen helyekre szeretnél elutazni, és hogyan tudod a pénzt olyan módon felhasználni, hogy az hosszú távon segítse az életedet.

Válassz egy olyan tevékenységet, amelyet rendszeresen végzel, de nem feltétlenül szeretsz. Írj röviden arról, hogy hogyan tudod újra érdekessé és élvezetessé tenni, hogy ne legyen számodra terhes kötelezettség.
Forrás: Útmutató a Léleknek