2021-12-02

Napi Tarot üzenet, Démétér jóslata: Útkeresés

Mitikus tarot jóslata

Az isteni szinten Démétér az anyaság, a gondoskodás szimbóluma.

Nem csupán a várandósság, a szülés, a fiatal életről való gondoskodás élményét, hanem az élet örömeinek, testünk szépségének elfogadását, a létezés örömét is jelenti. Ahhoz, hogy valamit létrehozzunk, ennek a bennünk élő Anyának a türelmére és gyengédségére van szükségünk. Nélküle elveszítenénk a kapcsolatot a valós, földi világgal.
Az Uralkodónő felbukkanása a földi világgal, valósággal való éppen aktuális kapcsolatunkra utal. Bölcsessége azt sugallja, hogy mindennek lejön a maga ideje, mint ahogy a természetnek is megvan a maga megbízható, örök körforgása.
Persze ennek az istennőnek is megvan a maga sötét oldala. Ha kizárólag a természet törvényeit figyelembe véve élünk, a lelki, spirituális fejlődésünk megszakadhat, letargikussá, a változások iránt közönyössé válhatunk. Démétér nem csak a Jó Anya, hanem a Gyászoló Anya is, aki képtelen az elengedésre, és a valóság elfogadása helyett az ideális, saját maga teremtette Álomvilágba menekül. Megsebzett anyai szíve tele van fájdalommal és keserűséggel, mert képtelen belátni, hogy az élet változás, és minden véges. A Bolond találkozása Démétérral tehát a saját ösztönei világában való útkeresését, a jó és rossz közti vívódását szimbolizálja.

Isteni szinten az Uralkodónő kártya a valós világunkban bekövetkező változás előhírnöke, jelezhet házasságot, gyermekáldást, de művészi képességeink felszínre törését, alkotókedvünk megnyilvánulását is. Ezzel a kártyával a test és ösztönök világába lépünk, amely egyszerre a nyugalom és a tespedés világa.

A Bolond rádöbben, hogy fizikai testbe zárva nem csupán a szellemi, de a földi világhoz is köze van.

error: Védett tartalom!