2021-12-01

Angyalok és Szentek üzenete szerdára: Az Állatok szeretete és áldása

Assisi Szent Ferenc

Szeretetteljes kötelék fűz az állatokhoz. Ösztönösen megbíznak benned, akárcsak Szent Ferencben. Megérzik együttérzésedet és megértésedet, s eljönnek hozzád, hogy segítsenek és a társadul szegődjenek. Vele született képességed van arra, hogy hangot találj az állatokkal, tudod, mit éreznek és gondolnak.

Bizonyos mértékig még jobban is hangot találsz velük, mint az emberekkel. Állatvigyázóként, sétáltatóként vagy gondozóként kitűnően megállnád a helyedet, ahogy az állatorvos vagy az állatkommunikátor hivatásai megfelel neked. Kimúlt házi kedvenceid is üdvözölnek a túlvilágról. Értésedre szeretnék adni, hogy jól megy soruk, és boldogok a mennyben.

Szent Ferenc kapcsolatban áll a természettel és az állatokkal, az ő védelmezőjük. A legenda szerint, amikor erdőkben hirdette Isten igéjét, a vadak és madarak elnémultak és őt hallgatták. Szent Ferenc olasz földön, Assisiben született 1181-ben. Az atyai örökségről lemondva, vándorprédikátornak állt. Követőiből szerveződött az első ferences közösség. Szent Ferenc áldozatosan segítette és gyógyította a szegényeket, kivált a leprásokkal ért el sikereket. Imájának erőteljes szavai felénk fénylenek a századok távolából.

Gyógyító Ima, Szent Ferenctől: “Uram, tégy engem a te békéd eszközévé!”

error: Védett tartalom!