2023-05-30

Heti angyali üdvözlet – 2023. március 20-26.: Az új kezdetek hete, új irány.

 

 

Hétfőn a Nap belép a Kos jegyébe, és április 20-áig a Kos jegyében halad.

A Kosban a Nap lelkes és spontán.

 A hódítás vágya motivál bennünket. Impulzívabbak vagyunk, és van késztetésünk a kezdeményezésre.

 A tűz és a Mars bolygó uralma alatt a Kos hava a motiváció, a bátorság és az izgalom frekvenciáival áraszt el bennünket.

Ez az évszak új asztrológiai évet nyit, és segít új kezdeteket kialakítani. Ez az újrakezdések ideje, amikor a természet megújul és egy újabb életciklust indít el.

Kedden délután Újhold lesz a Kos jegyében, az Újhold a megfiatalodás és a megnyilvánulás ideje, és ha hiányosságok vannak az életedben, akkor ez az az idő, amikor a kollektíva azon dolgozik, hogy betöltse azt egy új tapasztalaton, személyen vagy tárgyon keresztül.

 Az újhold célja a szándékok és a megnyilvánuló célok kitűzése. Vedd minden egyes újhold témáját inspirációnak, hogy előhozd magadból a legjobb verziót!

Mit jelent számunkra az újhold Kosban? Bátorságot minden akadály legyőzéséhez. A puszta akaraterőt a kitartáshoz. Motivációt a folytatáshoz. Ezek a Kos energiái. Bármikor rájuk hangolódunk, amikor inspirációra van szükségünk, hogy elkezdjük, folytatjuk, és minden nehézség ellenére kitartunk.

A Kos nyers és ősi. Magának az életnek a rezgését képviseli.

A Kos megtanít arra, hogy jogunk van létezni ebben a világban, és szükség esetén segít küzdeni ezért a létezésért. Ez a rezgés robbanásveszélyes, és evolúciónk következő szintjére visz minket, ha a megfelelő irányba használjuk.

A Kos újholdja tele van tüzes energiával, és elektromosságot érezhetsz az idegrendszeredben. Ez az intenzitás táplálhatja szenvedélyed, vagy frusztrációt okozhat. Olajat ad minden belső tűzhöz, legyen szó ingerültségedről vagy eltökéltségedről.

Ez az újhold arra emlékeztet bennünket, hogy soha nem fejeztük be a növekedést és a fejlődést.

Az átalakulás kis lépésekben megy végbe önmagunk egyik verziójából a másikba. Amikor teret adunk magunknak az újrakezdéshez, mágnest hozunk létre, hogy új rezgések lépjenek be a mezőnkbe, segítve a növekedés következő szintjét.

A Kos újholdja a tökéletes portál arra, hogy átlépjünk és találkozzunk önmagunk következő változatával, amikor újrakezdjük az asztrológiai év kezdetét.

Szerdán a Hold együttáll a Jupiterrel a Kos 17 fokán, ez a tranzit a jólét, a boldogság és az optimizmus érzését kelti. A szerencse ebben az időben a növekedés lehetőségének tekinthető, személyes, szakmai és lelki szinten. Ezt késztetésként vagy erős vágyként fogjuk érezni, mert mindent meg akarunk tenni és mindent maximálisan megtapasztalni. Ahogy a bókok, ajándékok vagy pénz élvezője leszünk, mi is nagylelkűbbek és optimisták leszünk.

A „terjeszkedés” kulcsszó az élet minden területére vonatkozik, a kapcsolatoktól a gazdagságig. Kiváló alkalom új tanulmányok vagy távolsági utazások megkezdésére. Az új kapcsolatok, a beruházások vagy az új projektek kezdete előnyben részesülnek. Általában a most elkezdett dolgok hosszú távon pozitívan alakulnak.

A Jupiter növekedésre és terjeszkedésre való hajlama egyaránt vonatkozhat a negatív jellemvonásokra, például a kérkedésre és a kapzsiságra. Ha tudatában maradunk az extravagancia és pazarlás lehetőségének, az átgondoltság és a mértékletesség lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk ebből a tranzitból.

Csütörtökön a Plútó belép a Vízöntő jegyébe, lehet, hogy a Plútó a legkisebb bolygó az asztrológiában szereplő összes jelentős bolygó közül, de ne becsüljük alá szeizmikus erejét. Ez az apró, de hatalmas égitest felelős az idei év legmegváltoztatóbb hatásáért – mivel március 23-án először lép be a Vízöntő jegyébe.

Az ebben a hónapban kezdődő kozmikus történet a következő húsz évben tovább fog kibontakozni és fejlődni, mély igazságokat tárva fel, és hatalmas változásokat katalizálva személyes és kollektív szinten egyaránt.

Az alvilág görög istenéről elnevezett Plútó az asztrológiában a mélységet, az intenzitást és a rejtélyt

 szimbolizálja, valamint a halál és az újjászületés vagy a teremtés és a pusztulás nagy ciklusait.

Ennek az átalakuló bolygónak megvan az az ereje, hogy a hernyókból pillangókká alakítson át bennünket, alkímiát és mélyreható változást hozva. Másrészt a sötét rögeszmék és a hatalmi harcok előhírnöke is lehet. Ez a helyzet a Plútóval – szélsőséges esetekben működik, és olyan intenzitású, mint a vihar. Ez képviseli mindazt, ami titkoltan a felszín alatt rejtőzik, valamint a bizonyítékokat, amelyek végül feltörnek a föld felé.

A Plútó 2008 óta halad az üzleties a Bakon, így március 23-án a levegős Vízöntőbe való behatolása közel 15 év óta az első jelváltása.

A Plútó lassú keringésének és éves retrográd periódusainak köszönhetően 2023. június 11. és 2024. január 20. között, majd 2024. szeptember 1. és 2024. november 19. között ismét belemerül a Bakba. Innentől kezdve a Plútó a Vízöntőben marad. 2043-ig és 2044-ig – szilárd két évtizedet adva a bolygónak, hogy kifejtse átalakuló varázslatát diagramunk Vízöntő által uralt részein.

A Plútó március 23-án elkezdi felrázni a dolgokat a forradalmi Vízöntőben.

Az asztrológiában a Naptól legtávolabb lévő bolygót a Plútót gyakran transzperszonális vagy generációs bolygóként emlegetik – mivel távoli jelenléte hosszabb időn keresztül alakítja a dolgokat, és jelentősebb befolyást gyakorol a társadalom egészére.

 Az előrelátó Vízöntő légi jegyben valószínűleg látni fogjuk, hogy a Plútó átalakító ereje megváltoztatja a tájat, amikor a technológia, az innováció és a jövőképünkről van szó. A Plútó 2023-ból csak néhány hónapot tölt majd a Vízöntőben, de ízelítőt ad nekünk a még hátralévő energiából, hiszen bármi is történik ezen a bepillantás alatt előrevetít néhány előttünk álló változást.

Pénteken a Hold és a Vénusz együttáll a Bika jegyében, tranzitja békét és harmóniát hoz az életünkbe. Érzelmesnek, gondoskodónak és szeretőnek fogjuk érezni magunkat. Ez egy nagyszerű alkalom a társasági életre a megnövekedett népszerűségünk és karizmánk miatt. Nyugodtabban érezzük magunkat más emberek között, és a nyilvánosság előtt. A barátkozás könnyű, és akár új szerelmi kapcsolatba is kezdhetünk.

Szórakoztatással, főzéssel és másokkal való törődéssel élvezetessé tehetjük a napunkat. Jó alkalom arra, hogy feldíszítsük az otthonunkat, vagy valamilyen módon szépítsük a környezetünket, például virágot ültessünk.

Kiváló alkalom szabadidős tevékenységekre, szórakozásra. Mindazonáltal kerülnünk kell az étellel vagy itallal való túlzásra való hajlamot, és fokozott óvatossággal kell eljárnunk, ha hitelkártyánkat használjuk.

Szombaton a Mars belép a Rák jegyébe, 2023. március 25. és május 20. között itt tartózkodik. Lelkesen követjük az érzelmeinket. Céljaink és terveink emellett hangulati ingadozásoknak vannak kitéve. Inkább védekezünk, mint nyíltan agresszívek lennénk. Sok tevékenységünk a pillanatnyi hangulatunktól függ.

Nagyon intuitívak vagyunk, és készen állunk arra, hogy lépéseket tegyünk, hogy békét, kényelmet és biztonságot hozzunk életünkbe ebben az időszakban. Erőteljes időszak ez az ego-ügyek félretételére, hogy előre tudjuk vinni terveinket.

 A belső elégedettség és a szeretet általában fontosabb számunkra, mint a külső eredmények. Ebben a szakaszban a személyes és az otthoni célok a prioritásunk.

Vasárnap a Hold az Ikrek jegyébe lép, alapvető ösztönünk az, hogy az Ikrekben lévő Hold hatása alatt kommunikáljunk, gondolkodjunk és tanuljunk. A változatosság vágya és az ösztönös kíváncsiság motivál bennünket. Az Ikrekben lévő Hold könnyed, szellős és kíváncsi, de lehet nyugtalan és ingatag is.

Az Ikrekben lévő Hold általában a következő tevékenységeket részesíti előnyben: Mentális és kommunikációs cselekvések, valamint egyszerre több tevékenység.

 Olvasás, tanulás, levelek és e-mailek, ügyintézés, írás, tanítás, kapcsolatteremtés, rövid kirándulások.

Forrás Ipacs Andrea 

error: Védett tartalom!